Skocz do zawartości
J@cekWro

Hexa męczy Nemki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ktoś wie jak ujarzmić hexataenie żeby dała spokój ocellaris'om ?

Pływały 3 dni spokojnie ale nagle Hexa zaczęła być bardzo niegościnna, jak już Nemki zaczęły wskakiwać na wzmocnienia przestało to być zabawne.

Może jakieś małe akwarium włożyć w zbiornik z przepływem wody i tam Nemki przez tydzień potrzymać ...Hexa postuka w szybę i może sobie da spokój ?

Jakieś sposoby ktoś zna, ktoś to już przerabiał ?

Edytowane przez J@cekWro (wyświetl historię edycji)

900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lustro na 1 lub 2 doby na krótszy bok powinno pomóc

Edytowane przez Kroczek (wyświetl historię edycji)

OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kotnika z hexa na pare dni powinno pomoc

Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złapanie Hexy jest wrecz niemozliwe, Wycialem kawalek bialego pcv spienionego i poprostu polozylem na powierzchni wody, plywa sobie juz tak ze dwa tygodnie. Hexa od tamtej pory nie patrzy nawet na górę gdzie pływają Nemki. Myślę że juz na dobre im dała spokój.

900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kotnika z hexa na pare dni powinno pomoc

Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2

U mnie niestety nie pomogło - pływała blisko dwa tygodnie w sumpie a po wpuszczeniu po tym okresie do głównego pierwsze co zrobiła to pogoniła babkę, którą wcześniej ganiała :(.

Złapanie Hexy jest wrecz niemozliwe, Wycialem kawalek bialego pcv spienionego i poprostu polozylem na powierzchni wody, plywa sobie juz tak ze dwa tygodnie. Hexa od tamtej pory nie patrzy nawet na górę gdzie pływają Nemki. Myślę że juz na dobre im dała spokój.

Ja złapałem na pułapkę z butelki 1,5l Pet, złapała się już drugiego dnia - ważne żeby była trochę przegłodzona.

Edytowane przez mareko1 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.