mat2104 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, mam problem 1 dzień po wsadzeniu suchej skały do akwarium nastąpiło duże zmętnienie (nic nie widać) mam do was pytanie jak można na to zaradzić aby zeszło to zmętnienie Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez mat2104 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepitopl86 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 Czy skała była klejona jakimś klejem? Wsadź filtry z watą i dolej bakterii na start. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pamce Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 Na spływie umieść skarpetkę po dniu lub dwóch woda powinna się wyklarować. dodatkowo możesz włożyć gazę pomiedzy komory w sumpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mat2104 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 Czy skała była klejona jakimś klejem? Wsadź filtry z watą i dolej bakterii na start. Nie była klejona, od rana pracuje filtr z watą nie dawałem bakterii więc dam i zobaczymy możliwe że przejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 Wata na spływ i węgiel doustnie:) Chwila i przejdzie. Skieruj cyrkulację na skałę aby jak najwięcej syfu z niej wyszło. Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PokerFace Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja bym wyją i porządnie myjka ciśnieniowa potraktował. Zobaczysz jakie błoto wypłynie skoro do wody taki syn puszcza. Po tym dopiero zalac świeża solanka. Nie przygotowałem skały przed zalaniem? Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez PokerFace (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 suchą skałę przeważnie się i szoruje i płuka w RO z mocną cyrkulacją .. kilka dni , zmieniając wodę w/g potrzeb (tzn jak będzie .. mętna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 Przeczytaj to: http://reefhub.pl/metna-woda-w-akwarium-morskim/ i to: http://reefhub.pl/skala-a-dojrzewanie-w-akwarium/ Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach