t2mek2 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2015 Ryba jest mała, no może XS ale skoro ma powstać nowe duże akwarium to w czym problem?? Widziałem takie w sklepach w pustych akwariach 30x30 po pare sztuk i pewnie długo tam będą bo wydaje mi się że na ten gatunek nie wielu akwarystów się decyduje. Na pewno u kolegi ma lepiej niż w takiej klicie gdzie światło jest zapalane dopiero jak klient przyjdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2015 Ryba jest mała, no może XS ale skoro ma powstać nowe duże akwarium to w czym problem?? Nie ma żadnego problemu wszystko jest naprawdę wspaniałe to norma. W sklepie źle u kolegi lepiej , świetlana przyszłość.Ryba rośnie jak na drożdżach bo myśli równie optymistycznie o tym wariancie. O jakim sklepie mówisz z tym 30x30 , gdzie tak trzymają ryby ? Gdzie światło zapalają jak klient przyjdzie? może to było w trakcie kwarantanny i takie ryby sprzedawali ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2015 grzebanie w baniaku już nigdy nie będzie takie samo, ryba gryzie, kąsa lekko kalecząc. Gdy w w napięciu dokarm korale, Lactoria dba, żebym się nie nudził. Na szczęście te lekki skaleczenia podobne do ukąszeń mrówki na drugi dzień się goją, już dwa razy oberwałem w kostkę na dłoni. Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2015 Ben_sage jest taki sklep w Łodzi albo był, już nawet nie wiem. Może nie będe podawał nazwy. Dodam jeszcze że z klientami jest umawianie się na telefon. Kiedyś umówiłem się na 15 byłem trochę przed czasem i wszedłem razem z właścicielem więc wszystko widziałem. Prawie w każdym akwa była martwa ryba, może to po dostawie ale widać było że nie chciał mi tego pokazywać. Gentelman Lactoria piękna ryba ale cos kosztem czegoś, przy niej z paru gatunków trzeba zrezygnować, krabami czy ślimakami się nie nacieszysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2015 rurówki mają już nowy dom i ślimak Babilonia też. Na szczęście korali nie tyka tylko dmuch strumieniem wody w Xenie w poszukiwaniu przysmaków. Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2015 Czy ktoś może miał w tym samym zbiorniku Lactorię i krewetki czyszczące ? Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2015 Ja mialem pudelko i krewecie czyszczace Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2015 Pudełko to nie Lactoria ale w zasadzie podobne usposobienie. A duże miales pudełko? Zastanawiam się czy prewencyjnie zakupić doktorka czy zaryzykować i wpuścić krewetke. Może ktoś jeszcze miał podobną konfigurację obsady ? Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2015 Malutkie ja tylko obchodzilo jedzenie nic pozatym ryba miala w powazaniu wszystkie ryby i inne zwierzeta slimaki rorowki krewetki jak podchodzilem do akwa byla 1 do jedzenia Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmieles2 Zgłoś Napisano 14 Maja 2015 Miałem przez ponad rok i jest to świetna rybka z jednym zastrzeżeniem - nie do akwarium rafowego. Wyje wszystkie skorupiaki poza ślimakami z grubą muszlą, nawet bokserka poległa w starciu. Poza tym super zwierzak, robiący wrażenie na wszystkich gościach. Unosi się w wodzie niczym stateczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2015 Odświeżę temat. Bo moja Krowa odeszła na WR. Ryba była z krewetkami i ich nie ruszała. Nigdy nie rzuciła mi żadnej toksyny do akwarium. Nawet jak usnęła nic w zbiorniku się nie stało. Tak naprawdę nie wiem czemu usnęła . Żyła u mnie od świąt BN. Od trzech dni przestała jeść i była coraz smutniejsza No cóż to już drugie podejście do tej ryby i ostatnie . Szkoda bo wesoła rybcia z niej była. Jedynie co mogło ją zgubić to jej zachłanność na jedzenie wcinała coraz większe kawałki i mogła się zaczopować . Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2015 Byc moze z wycienczenia z zasilna cyrkulacja. Moje pudelko dzisiaj nie moglo sie odkleic od grzebienia co dziennie przy jedzeniu wylaczam obiegowke zeby mogla spokojnie pojesc i odpoczac chodz pol godziny Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach