Filip2 Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 Witam! Nabyłem droga kupna w/w pompę. Już po kalibracji i przy testowaniu zauważyłem że co klika dozowań pompa zaczyna puszczać grawitacyjnie wstecz. Tak jak by co kilka uruchomień pompy zatrzymywała się nie na wężyku i przez to cała zawartość wężyków spływa w dół. dozuje mało bo po 2 ml więc po takim spadku nie ma szans aby zaciągnęła z powrotem płyn, nie mówiąc już o prawidłowej dawce. Czy ktoś ma i może przetestować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foo lszklo Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) podaj numer muszę ci wytlumaczyc oco chodzi musisz wykleić taśma izolacyjną w środku pompy i będzie ok Edytowane 6 Maja 2015 przez Foo lszklo (wyświetl historię edycji) Cytuj 180x60x60 SPS PROJECT 26-04-2009 BioPelletes 08-03-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ci3chy Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 a nie lepiej podłączyć zaworek przeciw zwrotny na początku wężyka? Koszt parę groszy a dodatkowo obciąża Ci wężyk aby sięgał dna w butli z płynem. Ja mam takie rozwiązanie i nic się nie cofa przy tej pompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foo lszklo Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 zaworek sie zatka i badzie lipa Cytuj 180x60x60 SPS PROJECT 26-04-2009 BioPelletes 08-03-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 Jeszcze nigdy zaworek mi nie zarósł..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foo lszklo Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 zarosnąć ci nie zarośnie ale zapcha sie na pewno i będziesz szukał nowego silniczka chyba że masz balinga rozrobionego 5g na 1000l ro to sie nie zapcha Cytuj 180x60x60 SPS PROJECT 26-04-2009 BioPelletes 08-03-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 Od roku się nie zapchał. Co miesiąc - dwa czyszczę i spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 @Komarek mógłbyś dać jakiś namiar na te zaworki przeciw zwrotne ,których używasz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foo lszklo Zgłoś Napisano 7 Maja 2015 @Komarek mógłbyś dać jakiś namiar na te zaworki przeciw zwrotne ,których używasz Cytuj 180x60x60 SPS PROJECT 26-04-2009 BioPelletes 08-03-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 7 Maja 2015 (edytowane) Takie Podobne są z Tetry Edytowane 7 Maja 2015 przez Komarek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 7 Maja 2015 (edytowane) skoro się płyny cofają to jest coś nie tak z pompami a za razem z dokładność dozowania tak nie ma prawa tak być Edytowane 7 Maja 2015 przez jacekberetłódz (wyświetl historię edycji) Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 7 Maja 2015 Konstrukcja tych głowic jest prosta,płyny się cofają,ale dokładność do ballinga wystarczy. Kalibruję swoją pompę raz w miesiącu profilaktycznie. Nie ma rozjazdu jak na razie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach