kuba503 Zgłoś Napisano 15 Maja 2015 Witam Mam pytanie: czym karmić asteriny? Są osoby które poszukują rozgwiazd dla krewetek, chętnie się wymienią za szczepki lub inne życie. Mam troche tego niechcianego towaru i mam plan je wyłapać. Kłopot w tym że od strzału nie uda mi się ich schwytać i muszę je jakoś przechować. Wrzucę do akwa plastikowy dziurawy pojemnik i do niego chce wrzucać asteriny. I tu się rodzi pytanie czym je dokarmiać? Ktoś tak hodował tą plage? Wrzucić im kawałki skały, karmić nori, spagetti? Ważne jest dla mnie oczywiście żeby nie zabrudzić niepotrzebnie wody. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 15 Maja 2015 Kuba, z założenia plag się nie hoduje tylko z nimi walczy. JJesli chcesz hodowac asteriny to nie mozesz traktowac ich jak plagę Co do asterin i innych szkarłupni to niestety jest to grupa zwierzat ktore trudno karmic wslasnorecznie. Wydaje sie ze najlepszym pomyslem jest silne oswietlenie pojemnika i trzymanie zarowno podwyzszonych ppozimow Ca i KH jaki wyktrywalnych PO4 i NO3. Wtedy glony same beda rosly na sciankach a asteriny beda po nich chodzily Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 15 Maja 2015 Nie do końca chodzi mi o hodowle, bardziej o "przetrzymanie" w bezpiecznych warunkach aby nie padły z głodu. Jest coś czym by nie pogardziły podawanego z zewnatrz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 15 Maja 2015 daj swiatlo, bakterie, pozywke i NO3 + PO4. Przezyja na nalocie bakteryjnym - przynajmniej przez jakis czas Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 16 Maja 2015 Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach