ben73 Zgłoś Napisano 18 Maja 2015 Po tygodniu pracy odpaliłem nowe akwarium. Kostka 130x130x80 cm https://drive.google.com/file/d/0BzXe85Ctf_BNcjJ1Mnl1NXh0Mm8/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0BzXe85Ctf_BNR3Zic0VoSzdLS1E/view?usp=sharing przy okazji sprzedaję poprzednie akwaium optiwhite i pompę dc 6000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo Zgłoś Napisano 18 Maja 2015 Fajny wymiar, ciekawi mnie jak rozwiążesz temat cyrkulacji bo to w kostach jest najgorsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki Zgłoś Napisano 18 Maja 2015 Fajny wymiar Pablo w takich kostkach jak wasze to jeszcze spoko.. ale ja do dziś nie wiem co zrobić żeby u mnie było ok.. chyba szybciej akwa wymienie niż w tej (bez użycia 6 pomp) ustawię cyrkulację.. Ben73 a Ty jaki sprzęt wybrałeś ? 2x150W + 2x54W razy 2?? Oświetlenie docelowe? Cytuj Jest .. i znowu "kostka".. | było vol3 400 l | było 324 l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ben73 Zgłoś Napisano 18 Maja 2015 Fajny wymiar Pablo w takich kostkach jak wasze to jeszcze spoko.. ale ja do dziś nie wiem co zrobić żeby u mnie było ok.. chyba szybciej akwa wymienie niż w tej (bez użycia 6 pomp) ustawię cyrkulację.. Ben73 a Ty jaki sprzęt wybrałeś ? 2x150W + 2x54W razy 2?? Oświetlenie docelowe? lampy: 1: 4x54W + 300W led 2: 4x54W + 2x250W hqi cyrkulacja: 4x tunze 6095 1x wavebox 6215 Pompy i wavebox - jak widać zamaskowane w nawierconych otworach w skale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Ja przy 3x6095 nie potrafię u siebie porządnie ustawić cyrkulacji, zawsze gdzie jest słabiej gdzieś mocniej. Nie wiem czy to wina tych pomp, że mają wąski strumień czy co. Będę się przyglądał Twoim ustawieniom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wtełek1 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Waveboxa planujesz używać jakoś tak ciągle ? Swoją drogą, też chce założyć waveboxa i zasymulować rybkom różne warianty: Lampa led + sterownik, zmierzchy świty i burze - jak jest burza to chce spiąć razem z elektrozaworem podwójnym aby z obiegu leciała woda jak deszcz + lampa led ustawiona na burze i wavebox, może być ciekawie hehe. Na razie próbowałem z deszczem i kiepsko to wyszło, lepsza pompa mi potrzebna A tak w ogóle to spore to akwa. Planowałeś już jakąś obsadę ? czy na razie czekasz aż dojrzeje i wtedy ? Cytuj "Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach "Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ben73 Zgłoś Napisano 19 Maja 2015 Waveboxa planujesz używać jakoś tak ciągle ? Swoją drogą, też chce założyć waveboxa i zasymulować rybkom różne warianty: Lampa led + sterownik, zmierzchy świty i burze - jak jest burza to chce spiąć razem z elektrozaworem podwójnym aby z obiegu leciała woda jak deszcz + lampa led ustawiona na burze i wavebox, może być ciekawie hehe. Na razie próbowałem z deszczem i kiepsko to wyszło, lepsza pompa mi potrzebna A tak w ogóle to spore to akwa. Planowałeś już jakąś obsadę ? czy na razie czekasz aż dojrzeje i wtedy ? Obsada przeniesiona z poprzedniego akwa ... Z tym deszczem i burzą to chyba żartujesz Przecież ryba w morzu nie ma pojęcia o tym czy pada deszcz i chyba burze też jej są obojętne - no chyba że sztorm. Wavebox chodzi ciągle i świetnie się sprawuje - cała masa wody - aż do dna się rusza - i o to chodzi ! Mam na sprzedaż wavebox - jakbyś był zainteresowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artbis Zgłoś Napisano 26 Listopada 2015 To jest super kostka super akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Co-2 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2015 Widziałem coś takiego w Kołobrzegu prawdopodobnie. Było to w jednym z przyplazowych barów. Kozacko wyglada taka wyspa na srodku i zycie plywajace do okoła :-D Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj 12litrów- było,28 grudzień 2011- 9 lipca 2012 216+36sump- było, 9 lipca 2012 160litrów- było, 22 lipca 2013-wiosna 2014 23litry- 05.01.2015-01.08.2015 60litrów 01.08.2015-15.06.2016 240litrów + 112sump- 15.06.2016-01.04.2018 360+240 sump- 01.04.2018 98+64 sump-13.12.2018 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaspy Zgłoś Napisano 26 Listopada 2015 Taką konfigurację skały ciężko jest obsadzić koralami, bo większość światła pada z góry i korale poniżej są zasłaniane przez te wyżej. Większość światła pada na dno. Miałem coś podobnego i zlikwidowałem, później przez pół roku znajdowałem jeszcze kawałki kratki rastrowej. Zobacz sobie najładniejsze baniaki na forum - tam nie ma pionowych osuwisk. Ja mam po jednej stronie skały stromiznę i jest tam teraz łyso - tylko górna krawędź jest zarośnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 ale przecież nie musi być stromo skała ułożona. jest dosyć miejsca żeby zrobić łagodne zbocze ze skał Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fiksiorek Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Wymiar konkretny, a co planujesz trzymać w SUMPIE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artbis Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2016 Prześlij jakieś nowe zdjęcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulek Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2016 też jestem Ciekaw jak wygląda ta kosteczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach