neopl Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 witam, mam do kupienia skałę koralową, tylko że właśnie jestem świeżym morszczakiem i chciałem się upewnić że to koralowa a nie wapienna bo jakaś biała mi się wydaje: http://pokazywarka.pl/2ipxtm/ Cytuj Akwa 140x62x55 opti Odpieniacz DIY na pompie 6500l/h, lampa T5 8x54w, cyrkulacja Jebao rw-15 i wp-25, obieg NJ4500, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 Wygląda na naturalną, choć kolor może świadczyć o chlorowaniu... Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 "wapienna" jest sporo cięższa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neopl Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 Tester czyli że była w zwykłej wodzie nie RO trzymana? szkodzi to w czymś skoro skała i tak jest martwa? no te kawałki koleś pisze że mają po 2-4 kg a więc w miarę lekkie jak na takie kawały Cytuj Akwa 140x62x55 opti Odpieniacz DIY na pompie 6500l/h, lampa T5 8x54w, cyrkulacja Jebao rw-15 i wp-25, obieg NJ4500, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 nie w zwykłej wodzie - a potraktowana dużą dawką chloru / wybielacza (no chyba że myjka ciśnieniowa i dłuższy czas leżały na słoneczku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 poczytaj moje rozważania nt skały: http://reefhub.pl/skala-a-dojrzewanie-w-akwarium/ Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 niezłe cegły Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neopl Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 no poczytałem tester, w zasadzie sporo z tych rzeczy z innych opisów wiedziałem, ale kilka nowych wpadło, wiadomo że decyduję się na skałę suchą bo wychodzi bardziej budżetowo, mam zamiar na razie zakupić koło 30-35kg a przy starcie zbiornika dokupić koło 10kg żywej żeby bakterii troszkę do baniaka włożyć, w zasadzie to czym się kierować przy zakupie tej suchej, darować sobie od tego gościa i kupić gdzieś w sprawdzonym źródle np. w erybce? Cytuj Akwa 140x62x55 opti Odpieniacz DIY na pompie 6500l/h, lampa T5 8x54w, cyrkulacja Jebao rw-15 i wp-25, obieg NJ4500, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shrimp Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) Moim zdanie w porównaniu do takiej z erybki, czy innego sklepu to ta wygląda strasznie ;/ A jaka jest cena za 1kg? bo jeśli potrzebujesz z 10-15kg to raczej bym nie oszczędzał tym bardziej że w erybce skała jest w miarę tania (20zł za kg) Edytowane 31 Maja 2015 przez Shrimp (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neopl Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 no właśnie że oszczędność duża nie będzie, 15zl za kg, chyba dam se spokój i po prostu przy odbiorze baniaka z erybki wezmę Cytuj Akwa 140x62x55 opti Odpieniacz DIY na pompie 6500l/h, lampa T5 8x54w, cyrkulacja Jebao rw-15 i wp-25, obieg NJ4500, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 31 Maja 2015 Skale ze znanych sklepow polecam odbierac/wybierac osobiscie,bywalo juz na forum,ze ktos zamawial z takiego zrodla,a dostal niezle kawaly gruzu...Ja w zeszlym roku osobiscie wybieralem sobie skale w Reefshopie i musze powiedziec,ze pierwsza liga . Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach