marine Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 Wyjdzie wyjdzie ale nie spodziewaj sie z dnia na dzien efektu troszke trzeba zaczekac Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Insider Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 Damy rade.... Mam dobrego doradcę wiec musi się w końcu udać Cytuj 400l,BM 250,2x250HQI+4x54w t5,3x6095, dsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu0 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 A jak chcecie podnieść po4? Bo u mnie ciągle 0 jest, a no3 około 50-ciu :/ Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) http://allegro.pl/fosforan-trojsodowy-250g-na3po4-12h2o-99-5-i5176336504.html Edytowane 22 Lutego 2016 przez marine (wyświetl historię edycji) Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marksman Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 A jakie najlepiej polecacie bakterie do świeżo odpalone go dsb ? Cytuj 400L w obiegu, Schuran 150 , 5 L siporax, lampa T5/led DIY . Zeovit Start 01.07.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) Najlepsze bakterie to woda z dojrzalego zbiornika ale smialo typowe bakterie startowe jakie sa dostepne na rynku Edytowane 22 Lutego 2016 przez marine (wyświetl historię edycji) Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 Proponuje bakterie Biogro lub Microbe Lift. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foo lszklo Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 A to moje DSB + Refugium założone w czwartek komora 38x32 piasku 11cm wody nad piaskiem 15 cm , a co do PO4 zawsze miałem 0,00 (MW 12 ) teraz dzięki Na3PO4*12H20 jedna dawka tydzień temu utrzymuje sie cały czas 0,03 pomiary PO4 robię codziennie. PS Marine wielkie dzięki. Cytuj 180x60x60 SPS PROJECT 26-04-2009 BioPelletes 08-03-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vahiro Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 Ładnie, ładnie. Teraz czekać aż zarośnie i podziwiać Cytuj OGLĄDAMY AKWARIUM Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus Odpieniacz: Deltec SC 1455 Obieg: Jebao DCT 6000 Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8 Filtracja biologiczna: DSB + Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 http://allegro.pl/fosforan-trojsodowy-250g-na3po4-12h2o-99-5-i5176336504.html A jak to cudo stosować? Mam jakieś 70l w obiegu, PO4 niewykrywalne (Saliferd) a NO3 na poziomie 30. Tapnięte mobilnie Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foo lszklo Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) jak robisz test saliferta na PO4 to bym nie polecał tego dozować trzeba być bordo ostrożnym w podawaniu tego PO4 Edytowane 23 Lutego 2016 przez Foo lszklo (wyświetl historię edycji) Cytuj 180x60x60 SPS PROJECT 26-04-2009 BioPelletes 08-03-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) Dokladnie trzeba byc ostroznym w dozowaniu po4 Artur pamietaj o pomiarach potasu refugium potrafi wyczyscic potas Na ReefHub jest instrukcja jak wymieszac prochy na potas KCL Ktore sa znacznie tansze od firmowych. http://reefhub.pl/potas-suplementacja-w-akwarium-morskim/ Edytowane 23 Lutego 2016 przez marine (wyświetl historię edycji) Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vahiro Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 Dobrze wiedzieć. Testy na potas salifertem? Jest dość dokładny?? Cytuj OGLĄDAMY AKWARIUM Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus Odpieniacz: Deltec SC 1455 Obieg: Jebao DCT 6000 Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8 Filtracja biologiczna: DSB + Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 Jak to z testami bywa sa obrazowe Ale u mnie pokazal spadek do 320 jak dozuje mam 400 wiec test dziala Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vahiro Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 Ok, biorę pod uwagę i najbliższy test jaki zakupie to będzie potas A jak go dozujesz? Codziennie jak ballinga? Cytuj OGLĄDAMY AKWARIUM Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus Odpieniacz: Deltec SC 1455 Obieg: Jebao DCT 6000 Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8 Filtracja biologiczna: DSB + Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) Aktualnie z reki ale jesli zuzycie bedzie regularnych dawek to podlacze do Pompy lub do pojemnika z woda Ro Edytowane 23 Lutego 2016 przez marine (wyświetl historię edycji) Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foo lszklo Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 Vahiro @ nie ma testów salifert na K+ wycofali i robią nowe ulepszone miały być po koniec stycznia ale jeszcze nie ma , ja swego czasu jak miałem stare refugium to lałem potas po 20ml dziennie fauna marin a testy robiłem codziennie i musiałem korygować dawki Cytuj 180x60x60 SPS PROJECT 26-04-2009 BioPelletes 08-03-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 Juz sa dzis dostalem z nowej partii Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foo lszklo Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 To czekamy pewnie nie dlugo beda w polsce Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj 180x60x60 SPS PROJECT 26-04-2009 BioPelletes 08-03-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 26 Lutego 2016 Zrobilem dzis Testy na Potas, faktycznie jak w ballingu zluzycie jest widoczne,zobacze jak to wyglada w tygodniowym odstepie Tak ze jesli wasze glony sa dosc mocno rozbujane trzeba bedzie test na potas robic, lub obserwowac korale widac jest brak pink. Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian K. Zgłoś Napisano 26 Lutego 2016 Moje malenstwo wyglada tak: Czekam na gloniszcze i koncem tygodnia pewnie ruszy, może uda mi się przywieźć coś z Warszawy. Około 15x20 cm powierzchni warstwa 10cm, wyławiam wieloszczety i bede wrzucał jak tylko coś upoluję. Czym swiecisz? Ja mam podobnych wymiarow 40x15 i zastanawiam sie nad lampą. Czy 10w nie bedzie za duza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 26 Lutego 2016 Zrobilem dzis Testy na Potas, faktycznie jak w ballingu zluzycie jest widoczne,zobacze jak to wyglada w tygodniowym odstepieTak ze jesli wasze glony sa dosc mocno rozbujane trzeba bedzie test na potas robic, lub obserwowac korale widac jest brak pink. Marine a zastosowanie saletry potasowej? ma ktos z tym doswiadczenie? mobilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 26 Lutego 2016 Nie mam pojecie ja uzywam prochy z opisu ponizej http://reefhub.pl/potas-suplementacja-w-akwarium-morskim/ Nie mam pojecie ja uzywam prochy z opisu ponizej http://reefhub.pl/potas-suplementacja-w-akwarium-morskim/ Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Evoker Zgłoś Napisano 26 Lutego 2016 Jak długo startowało Wam DSB ? tzn kiedy zaczęło działać , po jakim czasie? Cytuj 100x60x50 Full OW +sump 100L / / Giesemann Matrix II - 8x 39W // Twistman 200 EXT V2// RW-15 - 1 // Tunze 6045 - 2 // Siporax 6 L // Skała Real Reef Rock - 20 kg // i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 26 Lutego 2016 Nie mam pojecie ja uzywam prochy z opisu ponizej http://reefhub.pl/potas-suplementacja-w-akwarium-morskim/Nie'>http://reefhub.pl/potas-suplementacja-w-akwarium-morskim/Nie mam pojecie ja uzywam prochy z opisu ponizej http://reefhub.pl/potas-suplementacja-w-akwarium-morskim/ Wiesz chodzi mi o to ze KNO3 to jednoczesnie azot i potas. co przy refugium glonowym nie jest bez znaczenia w ptzypadku niskich azotanów. Chyba nawet Stani kiedyś pisał ze dodaje do dolewki azotany. mobilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach