mithil Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 Pilna sprawa do posiadaczy, miałem małą awarię. Rano korki wywalone, odpieniacz przelany, woda na podłodze... Prawdopodobnie pompa NJ2300 mi padła, rozebrałem ją i ośka ceramiczna została mi rękach - tzn długość jej jakby jest ok, ale zawsze siedziała w pompie a teraz "wyszła z niej". Ją idzie wyciągnąć czy jest ułamana przy samym gnieździe? może ktoś mi zmierzyć jej długość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moorecki1994 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 Powiem Ci tak mam NJ 2300 na o biegu ale nie jestem w stanie jej rozebrac bo wszystko jest tak zrobione ze jak bym ja wyłaczył i zdjął z obiegu to bym chyba juz nie założył (moj bład podczas zakładania akwa) ale z tego co wiem oska powinna być wyjmowalna napewno w nj 1200 jest wyjmowalna i jest zamontowana na metalowym bolcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybawl Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 Raczej wyjmowalna wieczorem moge rozebrac, sprawdzic i zmierzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 ZADZWOŃ DO JAKIEGOŚ SKLEPU TO CI POWIEDZĄ Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars79 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 Ja mam NJ 2300 i jak ją czyszczę to wyjmuje wirnik , na pewno jest wyjmowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil525 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2015 Skoro wywaliła korki to sprawdż czy kabel przy samej pompie nie jest pękniety.Ja tak miałem.Ewentualnie coś wpadło do środka i ją zablokowało.A może przyszła na nią pora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach