Mario94 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2015 Czy miał ktoś z was jakieś do czynienia z tym pokolcem bo w internecie jest mało informacj na jego temat? Jak z jego agresją, czy jest wymagającą rybą etc. Będę wdzięczny za info. Cytuj Akwarium 120L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2015 Miałem przez prawie rok. Zaraza ktora mnie dopadla polozyla rybe. Bardzo ladna i spokojna ryba. Jedyny minus dorasta do poteznych rozmiarow. Nie interesuja go inne pokolce. Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2015 u mnie to samo co w poprzednim poście. Z tą różnicą że wrócił do sklepu - docelowo za duży na 800l. Pzdr Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Percnon Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 U mnie pierwsza rybka, razem z hepatusem i triostegusem. Po 3 miesiącach nadałem jej imię Łajza. triostegusa zabiła a z hepatusem sie wiecznie biła. W efekcie musiała zmykać do większego zbiornika bo szybko rosła a jej miejsce zajęła flavescens. Teraz pływa w 4000l z monodactylusami, Lo vulpinusem, nadymka i heniohusem i jest spokojna i łagodna. Myślę ze temperament zależy od przestrzeni. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach