krystianf Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 Witam, mam pytanie odnośnie babki kopiącej, która wczoraj zniknęła, miała domek pod skałą. Moim zdaniem chyba tam padła chociaż wyglądała na zdrową i zadowoloną, podejrzewam że zebrały się tam jakieś gazy albo coś i umarła. Pytanie jest takie czy wężowidła i wieloszczety sobie z nią poradzą czy lepiej rozebrać konstrukcje i wyciągnąć trupa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 nie rozbierać - spróbuj wyssać jakim wężykiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Jakby faktycznie gaz Ci sie zrobil pod skala np amoniak a ja wyjmiesz to potrujesz wszystkie rybyekipa sie zajmie padlina nie zawracaj sobie glowy Edytowane 25 Czerwca 2015 przez seicodriver (wyświetl historię edycji) Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 Też tak myślę, zobaczymy czy będzie jakieś załamanie biologiczne ewentualnie zwiększe częstotliwość podmian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 Poszukaj lepiej jej po za akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 nie nie wyskoczyła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Creol Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 Akwarium poradzi sobie samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 Może jutro się znajdzie - żywa. Babki czasem tak mają. Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 Primo, ile litrów akwa ? Secundo, jaka babka - ile cm ? Tertio.... jeśli założyleś wątek ze swoim akwa, daj linka w stopce, wtedy będzie łatwiej - inaczej wygląda sytuacja w kostce aquaela, inaczej w reefmaxie a inaczej w "customie" o wymiarach wanny.... Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Dale mi padly 2 kiedys po ok 9 cm i system sam dal rade nic sie nie stalo a po rybkachbzostaly tylko osci wiec niedokinca masz racje jesli chodzi tylko o litraz bo wazna jest takze ekipa im liczniejsza tym lepsza Edytowane 25 Czerwca 2015 przez seicodriver (wyświetl historię edycji) Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 Seico to sie ciesz ze chociaz osci zostaly po moich krewetkach i rybie pudelko ani osc nie zostala z dnia na dzien padly i nie wiem co sie stalo Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Poszukaj dobrze na podlodze a jak nie ma jej to byc moze gdzies sie skryla moj solarias do niedawna jadl artemie z innymi rybami a ostatnio obrazil sie i nawet nie wiem gdzie jest jak daje jedzenie ale nastepnego dnia widze ze plywa Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2015 A jakie miałeś życie ? Wiesz.... 99,9% życia z zoologicznego wytrzyma w w solance z soli kuchennej, poza tym jak akwa żyje - znaczy - jest OK. Ale nie znaczy to że system jest tak dobry, ale że organizmy żywe mają silną "wolę przeżycia" .... Czym innym jest rozłożenie ryby bez strat w akwa, a czym innym rozłożenie ryby z zerowym skokiem parametrów.... Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2015 Zycie mialem pelne moze nie mam jakis delikatnych ryb ale za to euphyllie rozne gat goniopore alveopore a sam wiesz ze to nie sa korale z tych najprostszyh:) Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diver Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2015 Nie widziałem swojej babki przez dwa tygodnie. Nawet szafkę z całym akwarium przesuwałem by mieć pewność, że nie wyskoczyła. Krewetka strzelająca, z którą baka żyła w symbiozie, samotnie kopała przy norce. Po dwóch tygodniach babka się objawiła jakby nigdy nic. I pięknie puszy się na piasku. Może Twoja też ma ciche dni i niedługo jej przejdzie. Cytuj 325l + 112l (dwie komory), 380 l netto w obiegu Oświetlenie 2x Giesemann Teszla,Led 65W cyrkulacja JebaoRW-8, Tunze 6055 i 6045. Odpieniacz WhiteSkim 200 Start 01.02.2015 http://nano-reef.pl/topic/71524-325l-wyrafowany/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2015 Kopiace raczej nie zjikana ty masz symbiotyczna yo zupelnie co innego Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2015 Zostawiam wszystko biologi akwa ma tylko 60l. ale myślę że większą szkodę bym zrobił kopiąc i przestawiając skałę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2015 Dobrze mowisz to nie hepatus zeby system sobie nie poradzil w tak malym akwa i poczekaj z wyrokiem zwierzeta potrafia sie dobrze skryc Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach