Darecki Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2015 mam pytanie odnośnie lampy uv chodzi mi jaki czas ją używać czy tylko jak ryby mają wysypkę i jak minie to wyłączyć ? czytałem też że lampa pracuje cały czas jak to w końcu jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2015 u mnie chodzi 24h razem z ozonem od 2005 roku i jest super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2015 (edytowane) mam taką 9wat a zbiornik 540l przepływ przez lampę 200l/h Edytowane 27 Czerwca 2015 przez Darecki (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2015 Ile na min? mobilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2015 (edytowane) :-) 200l/h już poprawiam Edytowane 27 Czerwca 2015 przez Darecki (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mufti Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 Ja mam 36W w 420l. Chodzi z przepływem 400l/h przez 24h na dobę. I tak od ponad 3 lat chyba. Do tego ozonator włączony w odpieniaczu. Nic nie choruje, wszystko żyje Za to glonów dużo mniej na szybach, ale też kłania się wymiana filtrów w RO, do której przymierzam się od pół roku.... Cytuj 420l, 35kg LR, światło 4 x LED Aquael 39W Sterowanie: DIUNAX3 Odpieniacz Tunze4096, cyrkulacja 3x3300l/h, bez sumpa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 Tez zauważyłem że uv+ozon i glonów jest zdecydowanie mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 Czyli zostawić tak jak jest i nic nie robić niech chodzi dalej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ilarios Zgłoś Napisano 2 Lipca 2015 Można też podpiąć po czasowy wyłącznik i ustawić np. na 4 godziny na dobę, codziennie o tej samej porze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach