Skocz do zawartości
lapsiak84

Jakie parametry dla Quadri?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o podpowiedź. Mój quadri siedzi już w miejscu ponad dwa miesiące. Czasem troszkę się podpompuje a w ciągu 15min potrafi się zrobić totalny flaczek. I tak kilka razy na dobę. Błazny może by i w nim zamieszkały bo męczą ephyllię ale pewnie nawet nie zdążą go namierzyć.

Czy to może być wina parametrów? Czy jeszcze dać mu czas?

Parametry stabilne cały czas jak w stopce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

jakby mu było źle to by łaził i szukał lepszego miejsca - dokarmiasz go ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba nic innego mi nie zostaje jak dać czas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Moze masz za silną cyrkulację?

to by się schował w inne miejsce - chyba że jest przyklejony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się że trochę za dużo karmisz, jak quadri flaczeje to raczej zawsze wypluwa to co zjadł (bynajmniej tak było u mnie)

ja bym ograniczył do jednej stynki miesięcznie. Moje quadri na początku karmiłem stynką raz na dwa tyg i to było za dużo.. aktualnie daje raz na miesiąc - półtora i są cały czas napompowane, a cycuszki są zwarte i okrąglutkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odstaw jedzenie i po 2tygodniach zobaczysz efekt;) nie boj sie nic mu nie bedzie bo rowniesz zajada sie swiatelkiem;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Parametry" takie same, jak dla innych morskich stworzeń, ukwiały żyją na rafie dokładnie w tej samej wodzie, co inne koralowce.

A co do parametrów, to masz fatalne, zrób coś z tym wapniem i to szybko. Zasolenie też możesz trochę zmniejszyć.

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest takiego fatalnego w moich parametrach z wyjatkiem Ca biorac pod uwage brak spsow? A zasolenie? Znam takich nad ktorych akwariami sie rozplywacie a zasolenie trzymaja 1.027 - 1.028

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niskie ca krytycznie mg za duze a zasolenie duze jak dla lasu sps gdzie tu rownowaga

Zasolenie zbite jest na 1.024 a Ca ok niskie ale parametry nie latają to góra to dół więc chyba o stabilności mam prawo mowić może nie o idealnośći ale pomimo to wszystko poza quadri jest pieknie napompowane i ma się dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.