lapsiak84 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Witam, Prosze o identyfikację, są to takie zielone wielkości może jak dwie główki od szpilki bąbelki. Pojawiły się na podstawce. W środku są jakby pęcherzyki powietrza. Szybko się to wcale nie rozrasta. Jednak niepokoi mnie że może się z tego coś rozrosnąc kiedyś. Zdjęcia bardzo słabe przepraszam robione telefonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 słabo widać ale zielone kulkowate to przeważnie glon valonia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Groźny? To jakby 6 kulek obok siebie w kształcie kwiatka. W środku każda zielona kulka ma jakby pęcherzyk powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shrimp Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Również obstawiam glon valonia. Wpisz w google "glon valonia" weź obrazki i porównaj tak będzie najłatwiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Taaaakk to raczej napewno to tylko wielkość jeszcze micro. Czy to groźne? Usuwać ? Zostawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shrimp Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Odsysać wężykiem, ale uwaga żeby nie przebić tego "bąbelka", ponieważ znajdują się w nim zarodniki które uwalniamy wraz z rozerwaniem tej "kuleczki" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 albo kupić Mitrax krab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Mam mitraxa raczej nie zainteresowany bo to już trochę u mnie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igor255 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2015 Miałem kiedyś jedną taką kulkę... I tak sobie była, aż nie wyjąłem tej skałki i mi odpadła... U mnie się nie mnożyła, tylko rosła (powiększała się)... Cytuj Jest: [163L] 3lvl mini tower (73 + 45 + 45) Było: [73L] Mała rafa od nowa - 61x40x30 Było: [112L-panel] 3-filarowy morski zakątek Było: 45L - Eksperymentalnokwarantannoszczepkoglonowe Było: 45L Moja pierwsza słona woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dżeq Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2015 Odsysać wężykiem, ale uwaga żeby nie przebić tego "bąbelka", ponieważ znajdują się w nim zarodniki które uwalniamy wraz z rozerwaniem tej "kuleczki" Jak kolega napisał, dla mnie to velonia rownież. Odessać bardzo uważnie. Cytuj Pozdrawiam Dżeq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach