r_33 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2016 Kupując sól jaki robicie zapas, na 3,6,10 miesięcy ? No jak ja kupie 5kg to mi wystarcza na ok 6 miesięcy;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2016 Jeszcze moje 3 grosze co do zbrylonej soli. Zrobiłem dziś drugą podmiankę na tej zbrylonej soli (jest lekko niebieskawa). Tym razem jednak przygotowaną solankę pozostawiłem na 1,5 dnia w baniaku 5 litrowym. Okazało się, że to dobry ruch - bo wszystko się dokładnie rozpuściło i woda kryształ Czyli moja sól chyba nie taki dramat jest - bo nadal się te wytrącone związki rozpuszczają. Chyba wykorzystam do końca to pudełko. Oczywiście nie namawiam nikogo do tego samego, ale u mnie życie źle na nią nie reaguje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2016 Ja lubię sól Kenta za to, że można kupić pudełko w którym są o ile dobrze pamiętam 4 worki po ok 6 kg w cenie dużego kubełka albo nieco niższej. Worki otwieram sobie po kolei i nic mi się nie zbryla. Nieużywane worki leżą sobie w piwnicy, w której panuje spora wilgoć. Marek. Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2016 to samo jest z solą Blue Treasure - są zestawy 6x3kg i 3x6kg - świetna sprawa. Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach