Skocz do zawartości
kanio10

Pierwszą solanki czas zacząć :-)

Rekomendowane odpowiedzi

279 DZIEŃ OD ZALANIA

(8 miesięcy)

Życie w akwarium toczy się powoli ale i do przodu bez większej ingerencji właściciela w głównej mierze przez brak czasu. Od ostatniej aktualizacji minęło sporo czasu to i zmian zaszło kilka... Po pierwsze ryby - tu niestety dwa samobójstwa zaczynając od Błazenka skończywszy na Gobiodonie :rant: Chyba po prostu pechowe akwarium z racji tego nie uzupełniam już obsady a z coraz większą ochotą myślę o zwiększeniu akwarium coś w granicach 60x35x35 oczywiście już z koroną :D

Co do korali to doszła piękna choć mała główka Euphylli, dwa rodzaje Zoanthus'ów oraz Sarcophyton - wszystko zakupione u Chłopaków ze sklepu CoralHouse i z tego miejsca chciałbym polecić ten sklep jak i obsługe!!! :respect: Natomiast od forumowicza doszedł Quadri czerwony ale po głębszym przemyśleniu na taki litraż to nie był dobry pomysł, mam nadzieję ze w większym będzie mu lepiej.

Wracając do ryb a konkretnie Błazenka - został mi jeden około 5 cm i gdyby ktoś chciał go kupić zapraszam na PW. Oraz do oddania Xenia bo rośnie jak szalona.

To chyba na tyle jeżeli chodzi o nowości... Na pewno na plus mogę zaliczyć wzrost korali, czystszy piach, mniej zielonego glonu no i kilku 3-4 malutkich nassariusów :yes a minus - strata ryb :-/

Fotorelacja niżej i z góry przepraszam za jakość zdjęć ale obecnie dostępny mam tylko aparat z telefonu :-/

post-22387-0-32971600-1464259162_thumb.jpg

post-22387-0-36435900-1464259165_thumb.jpg

post-22387-0-54912400-1464259168_thumb.jpg

post-22387-0-91064800-1464259173_thumb.jpg

post-22387-0-96143600-1464259176_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życie w akwarium toczy się powoli ale i do przodu bez większej ingerencji właściciela w głównej mierze przez brak czasu. Od ostatniej aktualizacji minęło sporo czasu to i zmian zaszło kilka... Po pierwsze ryby - tu niestety dwa samobójstwa zaczynając od Błazenka skończywszy na Gobiodonie

A co z szybą nakrywową ?

Chyba po prostu pechowe akwarium z racji tego nie uzupełniam już obsady a z coraz większą ochotą myślę o zwiększeniu akwarium coś w granicach 60x35x35 oczywiście już z koroną

A może przemyślisz opcję zakupu ReefMaxa ? Osobiście polecam ;)

Co do korali to doszła piękna choć mała główka Euphylli, dwa rodzaje Zoanthus'ów oraz Sarcophyton - wszystko zakupione u Chłopaków ze sklepu CoralHouse i z tego miejsca chciałbym polecić ten sklep jak i obsługe!!!

Byłeś osobiście? No tak w Wałbrzychu nie ma za bardzo gdzie iść na zakupy :/

Na pewno na plus mogę zaliczyć wzrost korali, czystszy piach, mniej zielonego glonu no i kilku 3-4 malutkich nassariusów a minus - strata ryb :-/

Jak już wystartuję Reksia i wszystko dojrzeje odezwę się może będziesz miał za dużo Nassariusów akurat ;)

Wszystko wygląda całkiem ładnie ale mam wrażenie, że nie jest zbyt kolorowo. Chyba nie za wiele korali z wyjątkiem Xeni, która zaczyna dominować :p

Edytowane przez Tenshuchiyu (wyświetl historię edycji)

W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie,

których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty.

Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je.

Koniec jest ważny dla każdej rzeczy...

Zapraszam do mojego tematu :

http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/

Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie ....

W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szyba to porażka - nie zamierzam niczym przykrywac akwarium. Co do sklepu to byłem osobiście dlatego polecam w 100% w porównaniu do sklepów w naszej okolicy. Kolory faktycznie nie dominują choć zoaski powoli nabierają rumieńców. Dzieje się to dlatego bo jak już pisałem nie mam ostatnio czasu aby zadbać o kropelke a druga sprawa to nie chce pakować pieniędzy w coś co i tak będę zmieniał :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak tam przesiadka? Widziałem że polujesz na ReefMaxa. Niedawno na olx babka z Milicza sprzedawała. Ale jak szukałem, bo chciałem Ci podesłać linka to już jej nie było. Chyba, że już przeskoczyłeś na jakiś większy baniaczek?

Edytowane przez Tenshuchiyu (wyświetl historię edycji)

W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie,

których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty.

Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je.

Koniec jest ważny dla każdej rzeczy...

Zapraszam do mojego tematu :

http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/

Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie ....

W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie , przepraszam pomyłka , pisałem z kimś innym , musiałem coś poknocić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.