bleq Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam koledzy czy ktoryz uzywa lub mial do czynienia z tymi pompami ??? Pytam gdyz doprowadza mnie do szalu to jak sie tłuką wywalilem prawie 900 zl na 2 nowki pompy i zalamka wiem ze nie sa to dragony ale tez nie sa to chinczyki z najnizszej polki Natomiast mój poprzedni chinczyk z odpieniaczem octopus ktory sie niestety przyjaral chodzil 2 razy ciszej niz tunze tak samo ciszej chodzila new jet o 2 razy wiekszej mocy niz aquabee.. Czy jak w wiekszosci produktow jakosc juz idzie na drugi plan ??? wspomne ze nowa generacja new jetów ktorą mialem okazje sprawdzic to jakas porazka tlukla sie jak traktor Nie wymagam zeby pomp wogole nie bylo slychac ale bez przesady zeby nowki pompy nowych generacji pracowaly 2 razy glosniej niz poprzednie staruszki wszystko lezy na gąbkach nie dotyka zadnej sciany w sumpie i i tak sie tlucze tak ze przez sciane w syplalni szysze jak pracuje pompa odpieniacza ….. ktos cos ?? Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BeRsErK Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Nie pamiętam już kto, chyba Darek w swoim temacie o odpieniaczu na bazie BK mini pisał, że te pompy głośno pracowały przy większym zanurzeniu - podniósł i było git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) ja mam już 2 sztukę tunze i jest cicha,co konkretnie słychać buczenie ,siorbanie,jakie zanurzenie pompy Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez Sygen (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRadom Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) U mnie pracują dwie tunze. Jedna na obiegu kupiona nówka i ona trochę hałasowala na początku, ale się dotarła i jest cisza. Druga w odpieniaczu od Sygena i słychać tylko zasysanie powietrza. Daj im trochę czasu i powinny się dotrzeć. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez DamianRadom (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje trochę ponad 300l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 poprostu buczą … z zasusaniem powietrza sobie poradzilem podwójnym tlumikiem , jeden ten ori tunze jest pod wodą dzwięk przetaczających sie bąbelkow do odpieniacza tez ustaje kilka min po wlaczeniu pompy poprostu slychac jak pompy pracują same z siebie , buczenie , stanowczo za glosne !!! Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 U mnie tunze HS 9430.40 też po czyszczeniu jest głośniejsza. Pieni super ale za głośno . Chyba ją oddam na gwarancji bo jak miałem nową to w porównaniu z AB2000/1 była cichutka . Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macias Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Ja oparłem swój zbiornik w całości na Tunze: cyrkulacje, odpieniacz i obieg. Ostatnio (po dwóch latach pracy) obiegówka zaczęła buczeć, wprawiać sup`a w rezonans - generalnie zaczęła mnie wkurzać. Ustawiałem ją na różne sposoby: trochę w prawo, trochę w lewo, do przodu, do tyłu, pod kątem itd i co? i du.. Kasa za pompę nie mała, myślałem, że gwarantuje wyższą kulturę pracy - silence było napisane. Dałem sobie spokój z półśrodkami i przeszedłem na Red Dragona Teraz silence to dopiero silence! Polecam. Warto pozbierać trochę kasy i cieszyć się błogą ciszą Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shrimp Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Aquabee porażka mam w odpieniaczu deltec APF600, buczy jak cholera :/ Obiegówka newajet 3000, bez regulacji, za jedyne 150zł jest o wiele, wiele cichsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 aquabee do odpieniacza potwierdzam dramat w pieciu aktach tlucze sie masakra do tego pieni dramatycznie marnie je sie montuje do innych odpieniaczy gdzie diostaja wode z wnetrza odpieniacza i miela wtedy pęcherze na jeszcze mniejsze a moja obiegową nie ma dramatu ale jak pisalem new jet 4500 chodzil ciszej Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2015 A jak gleboko masz zanurzona ta pompę Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) jakies 2 cm wystaje z wody uprzedze ze jest postawiona pionowo wlot ma od spodu a wylot z boku Jest ustawiona tak ze wirnik jest do gory nogami pionowo to jest jej "naturalna" pozycja tak jest montowana fabrycznie w odpieniaczach tunze Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez bleq (wyświetl historię edycji) Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach