RoN_01 Zgłoś Napisano 13 Września 2015 (edytowane) Jestem nowy w akwarystyce morskiej i dziś po powrocie do domu zastałem taki widok trochę je teraz oczyscilem i oddaliłem od siebie Edytowane 13 Września 2015 przez RoN_01 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 13 Września 2015 dokładnie tak jak piszesz stawiam na zawodnika w jasnozielonych spodenkach (tego po prawej) Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Września 2015 Dokładnie tak. Korale zawsze się atakują a hydnopora w szczególności. Najlepiej daj ją z dala od wszystkich korali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 13 Września 2015 lol fajnie to wygląda jak siec spider mena Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoN_01 Zgłoś Napisano 13 Września 2015 Sinularie oczyściłem na tyle ile sie dało i przesadziłem ja w inne miejsce. Czy jeszcze jakoś mogę jej pomóc ? Nie chciał bym aby mi padł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 14 Września 2015 Sinularia yo twardziel nic jej nie bedzie daj jej tylko spokoj Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoN_01 Zgłoś Napisano 29 Września 2015 (edytowane) no niestety nie doszła do siebie a na domiar złego za atakowały ją jakieś ślimaki chyba. Niestety nagrywałem telefonem ale pod koniec filmu dobrze je widać z prawej strony krzaka. Te ślimaki ją wykańczają ? http://www.ron-art.p...0929_195830.mp4 Edytowane 29 Września 2015 przez RoN_01 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz falkowski Zgłoś Napisano 29 Września 2015 szkoda taka przyroda.pozdrawiam Cytuj Moj baniak 900L Moja galeria Moj profil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoN_01 Zgłoś Napisano 29 Września 2015 nic się nie da zrobić ? może jakoś pozbyć się tych ślimaków (pasożytów) albo w czymś wymoczyć ?? Jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 29 Września 2015 Nie potrafię Ci nic podpowiedzieć co do Sinularii ale zauważyłem że masz sporą wichurę w baniaku jak na miękkie korale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 30 Września 2015 Myslac przyszlosciowo, mozesz tego zawodnika po prawej ustawic w takim miejscu, zeby prad wody zwiewal jego wysuniete "Kampfpolipy" w wolna przestrzen, tzn, zeby za nim nie stal zaden inny koral. Hydnophora to jeden z najsilniejszych wojownikow... Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoN_01 Zgłoś Napisano 30 Września 2015 Akurat zamontowałem nową pompę i ją ustawiałem więc tak to może wyglądać Wcześniej miałem dwie chińskie 2000l ale po roku okazało się że ruch wody jest tylko w okolicy pompy a dalej już nie dolatywało nic i zaczął osadzać mi się osad na piasku. zamontowałem aquael 2600 którą kupiłem rok temu ale uważam że jest za mocna do reefmaxa i musiałem ją dać mocno po powierzchni wody aby rozbić jej siłę i teraz kupiłem Karoline 1600 i ją ustawiłem dla tego taki trochę młyn się zrobił w akwarium ale już opanowuję sytuacje Ale wracając do tematu. Te ślimaki są szkodliwe ? jakoś je usuwać mechanicznie czy da się zrobić jakiś roztwór aby się ich pozbyć ? ?? Nie potrafię Ci nic podpowiedzieć co do Sinularii ale zauważyłem że masz sporą wichurę w baniaku jak na miękkie korale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach