Skocz do zawartości
buczi82

Marine Color doser - instrukcja

Rekomendowane odpowiedzi

Pilnie potrzebuje instrukcje, moja gdzies sie wala, nie mam pojecia gdzie jest, a cos pompa mi chyba nie chce podawac, manualnie idzie, ale na auto nie dozuje...

Grzegorz Dyzma z tego co pamiętam to chyba Ty masz taki dozownik. Jak mozesz cyknij fote instrukcji jak masz gdzies. Szukalem w google ale nie ma...

Dzieki za pomoc...

Edyta

Odpalilem druga pompe, chyba dziala. Nie wiem czemu pierwsza nie dziala, niby kreci, ale tylko manualnie....

Edytowane przez buczi82 (wyświetl historię edycji)

Cross my path of life and you will find only DEATH...

6d169f8bf8373f2c26918ed260120659u191a864.png

270 + 154 + ATI 8x39w + BM 3.5 + DCT 6000 + 2x RW8 + RW8 (Tunze Rock) + WP25 + Dolewka TMC + Marine Doser ETC...

Aquaforest (PRS) + DSB + Refugium + LS 9kg + DR 10kg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jop to będzie chyba to, dzieki ;)

270 + 154 + ATI 8x39w + BM 3.5 + DCT 6000 + 2x RW8 + RW8 (Tunze Rock) + WP25 + Dolewka TMC + Marine Doser ETC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem, moze ktos mial podobny...

Dozownik ma okolo roku, chodzila tylko pierwsza pompka jak mialem nano, pozniej moze z miesiac nie byla uzywana, podlaczylem ja na nowo i pierwsza pompka nie dziala, dziala druga i trzecia, ustawione sa tak samo... Cosie moglo zepsuc ? Czy ktos mial podobny przypadek i naprawil ? Jak daje manualnie to sie kreci, ale na auto juz nie... Moze da sie naprawic za nim kupie nowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I chyba pare groszy znowu zaoszczedzone ;)

Dalem w ustawieniach zeby wszystkie pompki chodzily bo mozna podlaczyc nastepne trzy, i dziala ;) wszystkie trzy dzialaja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Żeby nie zakładać nowego tematu o tej pompie to zacznę tu B) przestał mi działać jeden przycisk. Czy ktoś wie gdzie można dostać części zamienne do tego sprzętu albo ma namiar na producenta?

Rozebrałem i okazuje się że są to przyciski membranowe podpinane do płytki głównej taśmą i zintegrowane/sklejone z całym przednim panelem  :D

Poniżej zdjęcie z "internetów" -to jest to samo urządzenie od środka.
kkcFn5F.jpg

i znalazłem coś co wygląda podobnie ale ma więcej pinów do diody, ciekawe czy będzie pasować.

Prze-cznik-klawiatura-membranowa-prze-cz

Ok producenta już znalazłem jest to reefshops.com napiszę do nich maila i zobaczymy jaki będzie odzew.

Edytowane przez Gość (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozbierz i coś dobierzesz .
Raczej będzie tylko trzeba odpowiednio podłączyć .

Edytowane przez SU1 (wyświetl historię edycji)

summary.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Chińczyk producent odpisał że z przesyłką panel przedni z guzikami 40 dolców :clowning a nowe kompletne urządzenie na "alli" za 70 hehe się ceni :P ja za 7zł to naprawię, co prawda nie będzie jak oryginał ale będzie śmigać.

5zł klawiaturka

klawiatura-membranowa-numeryczna-6-cyfr-

2zł przewodziki

Jumper-wire-M-F-Strip-2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zapomniałem napisać dla potomnych jakby mieli podobny problem. Naprawa polegała na wpięciu pinów, poszło za drugim razem - kolejność przycisków względem tego co na panelu sterującym. Wszystko działa tak jak oryginał.

Koszt naprawy około 12zł. Nowy panel od producenta to ponad 120zł, oczywiście możliwość zakupu była, ale kiedy działa tańsze rozwiązanie to ja wybieram to tańsze ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.