Leel00 Zgłoś Napisano 17 Października 2015 Mam ja sobie wędrowniczka Cribrinopsisa (tak na 90%). Nie usiedzi na tyłku tylko łazi (tak - karmiłem). Ale ja o czym innym - jak jest z jego agresywnością? Pytam bo właśnie zbliża swe jestestwo do montipor i zastanawiam się czy drania przeganiać. Discosome nieco poparzył, zoasy go olały. Czy nie poparzy korali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 17 Października 2015 Zalezy chyba od ukwiala i od przeciwnika mi tez nie robi innym korala krzywdy, ale moje wogole nie chodza, tak jak je wloze tak siedza od parunastu miesiecy Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klex80 Zgłoś Napisano 17 Października 2015 Hej jeśli chodzi o takiego jak ja mam to powiem ci że mój wogóle nie łazi i nie parzy . z jednego mam ich już chyba ze 6 i tylko wtedy kiedy sie podzieli to jeden z podziału wedruje aż znajdzie swoje lokum. Ja najczęsciej go łapie i daje tam gdzie ja bym go widział , po czym zaraz daje mu jedzonko w macki, za dwa trzy dni znowu i tak kilka razy regularnie dokarmiam na początku. Ukwiał najwyraźniej stwierdza ze to stanowisko jest bogate w pokarm wiec zostaje .bywało że przewedrował kawałek w bok i np dotykał monti digitatę - owszem stresował mały kawałek spsa ale nic mu sie nie działo. Trawało to wiele tygodni a potem przestawiłem skałke z monti i wszystko było z nią ok. Cytuj http://nano-reef.pl/topic/68907-okolo-200l-pierwszej-solanki/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 17 Października 2015 ... dotykał monti digitatę - owszem stresował mały kawałek spsa ale nic mu sie nie działo. Trawało to wiele tygodni a potem przestawiłem skałke z monti i wszystko było z nią ok. Miło słyszeć. Przez pierwsze 3 tygodnie siedział na tyłku, dostawał wałówę i było ok. od tygodnia szwędacz mu się włączył i zwiedza bydlę zielone. Tak czy inaczej, tam gdzie jest obecnie żarcia ni dostanie. Może polezie dalej, tym bardziej, że obecne miejsce to jakieś 40 cm od lamp (6*t5 24w + LED) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach