Skocz do zawartości

Historia edycji

chwialek

chwialek

@Ironista na wiosnę postaram się zamontować dodatkowe prefiltry na wejściu wody do domu całość sprzętu podłączonego do sieci powinna odczuć ulgę... Widoczna frakcja ilasta to w głównej mierze skutek awarii sieci wodociągowej i ten pierwszy błogi strzał naparu herbacianego jaki płynie zaraz po usunięciu awarii w sieci. Nie ma to jak oszczędność włodarzy (gmina - a właściwie organ zarządzający wodociągami) na przepłukaniu wodociągów po awarii. Na szczęście ja tej herbaty nie piję - ale baniaka od niej odzwyczaić nie mogę ... Zastanawia mnie czy montaż zmiękczacza do wody miałby w taki przypadku sens bytu ...

Edit:
i już mam odpowiedź zaprzyjaźnionego sklepu z hydrauliką... zmiękczacz najprawdopodobniej w takiej sytuacji nie pomoże. To zanieczyszczenie mechaniczne i go zaklei...Wiercić studnie, badania i odciąć się od wodociągu raczej nie wchodzi w grę. Pozostaje czekać aż to wszystko pierdyknie i miasteczko pozostanie bez innego rozwiązania jak wymiana wodociągu. Życie.

chwialek

chwialek

@Ironista na wiosnę postaram się zamontować dodatkowe prefiltry na wejściu wody do domu całość sprzętu podłączonego do sieci powinna odczuć ulgę... Widoczna frakcja ilasta to w głównej mierze skutek awarii sieci wodociągowej i ten pierwszy błogi strzał naparu herbacianego jaki płynie zaraz po usunięciu awarii w sieci. Nie ma to jak oszczędność włodarzy (gmina - a właściwie organ zarządzający wodociągami) na przepłukaniu wodociągów po awarii. Na szczęście ja tej herbaty nie piję - ale baniaka od niej odzwyczaić nie mogę ... Zastanawia mnie czy montaż zmiękczacza do wody miałby w taki przypadku sens bytu ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.