Yaardai Zgłoś Napisano 31 Października 2015 Cześć, Muszę wymienić pompę odpieniacza Schuran 120 - nie da się przejść koło niej ze względu na hałas. Czy ktoś podłączał do niego Jebao/Jecod DCT-4000? Czy wtedy staje się zupełnie bezgłośny? A może propozycja jakiejś innej pompy? Cytuj Moje morskie akwarium ReefMax - wyłączone 24.11.2015 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepitopl86 Zgłoś Napisano 31 Października 2015 Ja mam schurana 150 na pompie jebao dc 6000. ale na noc go wyłączam bo i tak jest głośno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yaardai Zgłoś Napisano 31 Października 2015 @pepitopl86 a co ci najbardziej robi hałas: pompa - który bieg? zwężka? wylewanie wody? zaciąganie powietrza? Cytuj Moje morskie akwarium ReefMax - wyłączone 24.11.2015 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepitopl86 Zgłoś Napisano 31 Października 2015 Pompa, z resztą się uporałem i gdyby nie ta pompa to bylo by ok. pompa chodzi na maxa ale na połowie mocy nie jest wcale lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciochu Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 Yaardai, miałem Schuran 150 do którego podłączyłem Jebao DC6000. Pompa cicha a odpieniacz w końcu zaczął pracować. Polecam Ci taki zabieg, będziesz zadowolony. Obecnie ta pompa chodzi jako obieg, pracuje na maksa i jakoś mi nie buczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach