Skocz do zawartości
TheJoker

Oświetlenie do kostki

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, planuje kupić lapę LED do kostki 63x63x63. Powiedzcie mi czy oświetlenie do kostki musi być inne niż do akwarium o standardowych wymiarach? Czy moduły led muszą być w kwadracie? Czy chińczyk daje sobie radę w takim akwarium? Możecie polecić jakąś lampę do takich wymiarów? Nie musi być bardzo tanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

180L akwa OptiWhite 100x40x45cm, Lampa LED 180W DIY , 68L sump + 30L dolewka i podmiana wody, odpieniacz CoralBox D300 ze sterowalną pompą, obieg Jebao DC3000, grzałka Aquael Gold 200W, cyrkulacja: Jebao RW8, dolewka automatyczna z wydzielonej przegrody.

rapidox.pl_350x26.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosiłem o poradę a nie dyskusję na temat olx...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem (moim zdaniem oczywiście) lampa może byc taka sama bo chodzi przecież o to aby oświetlić akwarium bez większych problemów.

Czyli możesz mieć kwadrat prostokąt a nawet trójkąt jak sobie zażyczysz :)

Led powinien dać radę choć niektórzy piszą że zależy co chcesz trzymać. Ja u siebie dopiero po instalacji lampy led (Razor R420r 160W 16000k) widzę przyrosty na SPS.

Jak chciałbyś Chińczyka LED 120W to:

Edytowane przez PrzemasLKR (wyświetl historię edycji)

180L akwa OptiWhite 100x40x45cm, Lampa LED 180W DIY , 68L sump + 30L dolewka i podmiana wody, odpieniacz CoralBox D300 ze sterowalną pompą, obieg Jebao DC3000, grzałka Aquael Gold 200W, cyrkulacja: Jebao RW8, dolewka automatyczna z wydzielonej przegrody.

rapidox.pl_350x26.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mam pytanie, planuje kupić lapę LED do kostki 63x63x63. Powiedzcie mi czy oświetlenie do kostki musi być inne niż do akwarium o standardowych wymiarach? Czy moduły led muszą być w kwadracie? Czy chińczyk daje sobie radę w takim akwarium? Możecie polecić jakąś lampę do takich wymiarów? Nie musi być bardzo tanie.

http://erybka.pl/pro...en-Air-600.html ??? Może taka?

Edytowane przez Gość (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 2 kessile A 160W Tuna Blue w 250 litrach, lps, sps i wszystko rośnie.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się TMC V2 iLumen Air 600 jest podobna do razora. Wizualnie super. Oglądałem także lampy Kessil, widziałem że dają ładny efekt (widziałem tylko w internecie) wydaje mi się że ten model A 360 jak już choć nie wiem czym się różnią modele: A360NE Tuna Blue, A360WE Tuna Blue i A360WE Tuna Sun.

Nie wiem też ile powinna mieć wat tak naprawdę, 90? 120? 140?

Edytowane przez TheJoker (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki! Dzięki temu wiem że to musi być: Lampa Led Kessil A360WE Tuna Blue. Wszyscy generalnie chwalą tą lampkę i za jakość wykonanie i za bliki i za przyrosty korali. Mogła by mieć wbudowane sterowanie i więcej możliwości regulacji ale z drugiej strony prostota też ma swoje zalety. Jestem prawie zdecydowany na nią. Chyba że ktoś może polecić lepszą lampę na ledach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.