djbovorta Zgłoś Napisano 1 Listopada 2015 Witam serdecznie . Jako ze dwa z moich koralowców urosły tak ze dostaje im sie prosto z wylotu pompy obiegowej którego nie mam możliwości przestawić. Pytam jak można przenieść te korale które były przyniesione na kawałku skaly ale teraz sie wrosły w duża skale na której je położyłem . Nie mam pojęcia jak je z tamtąd wyjąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Listopada 2015 Może dokup nasadkę "dyszę kierunkową" ? albo kawałek koszulki termokurczliwej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 1 Listopada 2015 (edytowane) <p>Odetnij calosc przenies przyszpil igla badz wloz w szczeline miedzy skalami tydzien i przyrosna do nowego miejsca nie ma obawy o zniszzenie miekasow Edytowane 1 Listopada 2015 przez seicodriver (wyświetl historię edycji) Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 Czyli normalnie odciąć nożykiem bądź żyletka ? I nic im nie będzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 Odetnij jak najnizej sie da i przyklej klejem np kropelka w zelu Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 A bez klejenia by sie nie obeszło ? Jakoś nie przepadam za ładowaniem kleju do zbiornika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 tego miękasa nie musisz ucinać ,podważyć nożykiem i ładnie odejdzie od skały razem z twardą stopą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 Mozna bez klejenia wtedy igla gumka lub wetkniecie w szczeline tez pomoze Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 A po oderwaniu mogę go w żywym piachu posadzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 Z piachu ci wypłynie. Masz 3 wyjścia: klej w żelu, przybicie igłą ze strzykawki lub wykałaczką, przymocowanie gumką recepturką. Dziura w skale to tylko gdy nie ma tam prądu wody bo też wypłynie. Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korabol Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 Z piachu ci wypłynie. Masz 3 wyjścia: klej w żelu, przybicie igłą ze strzykawki lub wykałaczką, przymocowanie gumką recepturką. Dziura w skale to tylko gdy nie ma tam prądu wody bo też wypłynie. Ja bym wybral opcje 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 Zrobiłem tam , odeszło z kawałkami skaly z jakimi je wsadziłem . Może nie wypłynie z piachu . Dociśniolem do skaly zobaczymy . Teraz musze coś znaleść na gore bo pusto A z tym brązowym co zdobić ? Był listek a teraz jest drzewo nie wiem czy to glon czy coś daje czy jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 To glon zrob to samo odetnij i przesadz proste Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 Tylko nie wiem czy on jest jakiś pożyteczny czy nie ? Co on robi ? Bo wygląda tak se Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 3 Listopada 2015 Glony jeśli ładnie wyglądają i podoba Ci się ich wygląd zawsze są pożyteczne, bo wyciągają azot i fosfor z wody. Ja bym zostawił, wygląda trochę jak te olbrzymie brunatnice na filmach przyrodniczych. Pozdrawiam, Marek. Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 3 Listopada 2015 Dokładnie tak wyglada jak brunatnica a jak za wysoko urośnie ? Mogę ja obciąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Listopada 2015 http://pl.reeflex.net/kategorie/47.html możesz - nie wyrzucaj daj na targowisko może ktoś będzie chciał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 3 Listopada 2015 To może można je chodowac w sumpie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 W sumpie mozesz wszystko hodowac - to sprawa oswietlenia. Dla jednego glonu szkoda pradu. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach