t2mek2 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2015 Witam juz drugi raz po czyszczeniu pomp wyskoczyło mi takie coś jak na filmiku Czy to Dino ? Sam nie wiem, na piachu i skale czyściutko za to najwięcej osadza się na Gorgoniach. Po przeczyszczeniu popm cyrkulacja robi sie nagle 3x większa, myślicie że to może byc od tego ? Rano jest tego mniej, najwięcej pod wieczór i kiedy włącze odpieniacz tworzy się bardzo dużo pęcherzyków powietrza na Gorgoni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 http://nano-reef.pl/topic/79017-brazowe-wlosy-czy-to-dino/ takie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 Nie wygląda mi to na takie pozatym mam to prawie tylko na gorgoniach, na skałe, piach nic nie wchodzi. Jeden kolega kiedy u mnie był mówił że gorgonie cęsto tak zachodzą a drugi użył sformułowania że się łuszczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Wygląda jak dino:) Jak stary jest baniak? Chociaż z tym Dino to nie jest taka oczywista sprawa i nie można być pewnym bez obrazu pod mikroskopem:P Może jakaś inna sinica? Edytowane 2 Listopada 2015 przez Bartolomeo84 (wyświetl historię edycji) Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 Akwarium ma 17 miesięcy glonow na skale i piachu brak, Tylko ze prowadzone taką metoda bardzo low tech Tzn dolewam kranówke, podmianka z raz w miesiacu leje co tam mi w rece wpadnie, swego czasu nawet muszynianke Nie jest to jakas wielka plaga i wiem ze nic nie robiac tez zejdzie niedługo tylko chcialem sie dowiedziec co to moze być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 2 Listopada 2015 podobne zjawisko miałem kilka razy gdy zawiesił się skimer zbierający syf z powierzchni wody zbiera się kurz z powietrza na powierzchni wody,na filmie widać pływające farfocle, to się "zbryla "i robią się takie nici jak tafla wody będzie czysta to będzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Tak jak pisałem nie robiłem nic i to świństwo zeszło samo, nie wiem co się stało ale zauważyłem że odpieniacz jakieś 2 tyg temu zaczął wywalać gęsty ciemnobrązowy syf, w parę dni plaga całkowicie ustąpiła coś ją musiało osłabić/niszczyć w akwarium i odpieniacz ładnie ją usunął z wody. Tylko że pompy znowu mi zarosły mocno glonem, ciekawe czy jak wyczyszcze plaga wróci... Edytowane 11 Grudnia 2015 przez t2mek2 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach