jac11 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Witam Od dwóch dni widzę na sarco nalot koloru sinoniebieskiego. Nie wypuszcza polipów. Ma ktoś pomysł co to za paskudztwo? Cytuj Wsparcie Żony - bezcenne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Może coś go poparzyło albo będzie "skórę" zrzucał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Tam obok to jakaś Euphilia? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jac11 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 (edytowane) Tam obok to jakaś Euphilia? Tak Może coś go poparzyło albo będzie "skórę" zrzucał? Euphilia? Jest tam od dwóch dni - zgadzałby się czas przypadłości sarco... @zielony mintaj, @Tester - dziękuję za odpowiedź, zaraz przestawię euphilię, Pozdrawiam Edytowane 9 Listopada 2015 przez jac11 (wyświetl historię edycji) Cytuj Wsparcie Żony - bezcenne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 U mnie to samo - quadri się przeleciał po sarco i obrażenia podobne. U nas ten stan trwa już trochę - liczę na zmianę skóry i szybkie wyzdrowienie chorego.. Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jac11 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2015 U mnie to samo - quadri się przeleciał po sarco i obrażenia podobne. U nas ten stan trwa już trochę - liczę na zmianę skóry i szybkie wyzdrowienie chorego.. Od wczoraj wieczora zaczął polipować, choć plamy pozostały - mam nadzieję że za jakiś czas znikną Cytuj Wsparcie Żony - bezcenne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areya Zgłoś Napisano 16 Listopada 2015 U mnie nadal lipa - ślimaki nawet się po nim przechodzą bez lęku, więc mam spore obawy, ale czekam... Musiał quadrinek nieźle mu dać popalić - zaczynam się zastanawiać nad pozbyciem się ukwiału, bo już wkurza mnie jego szukanie miejsca po przeprowadzce - wszystko ma takie samo, woda taka sama, skała ta sama, światło to samo i cyrkulacja też, a ten od przeprowadzki raz w tygodniu musi wycieczkę po skale zrobić - obchodzi taki występ skalny i wraca w to samo miejsce.. ech.. ale błazenki go kochają Cytuj Tak było.. Tak też było.. __________________________________________________________________________________________ AKWARIUM: Red Sea Max 250 Żywa skała ok. 8-10kg, MarcoRocks ok. 15kg, Nature's Ocean Live Sand (9kg). CYRKULACJA: Jebao RW-4 + Tunze Turbelle NanoStream 6025 + Jecod DC3000 i NJ1200 w panelu ODPIENIACZ: Stockowy RSM OŚWIETLENIE: Stuningowana pokrywa, 216W na ledach (w tym kolor) + sterownik by Morświn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach