lukaszt0 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2015 Czy ktoś ma jakieś doświadczenie/opinie na temat tego wynalazku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2015 (edytowane) To działa, jednak musi być idealnie wykonane(długości rurek) i szczelne, gdyż zapowietrzenie skończy się powodzią w pokoju. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Lurthel (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszt0 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2015 Z jakiej grubości rurki musi być to wykonane? Oczywiście zamierzam umieścić drugi taki sam z drugiej strony akwarium jako rewizja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xEndriu Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2015 Napisz do pana Henryka on takie coś ma http://nano-reef.pl/user/24134-brodaty/ Cytuj 820L w obiegu 282.5L http://nano-reef.pl/...2825l-z-lubina/ 72L http://nano-reef.pl/...ropelka-oceanu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2015 Ja posiadam takie cacucho, używam od 3lat bez problemu, nigdy mnie nie zawiódł, zrobiłem z rurki pcv nibco,3\4 cala, a na wlot z grzebienie 50mm pcv kanalizacyjna. Koszt całego urządzenia nie przekroczył 50 pln. Gdzieś na forum jest instrukcja zrobienia tego urządzenia. Polecam jak ktoś sam lubi pomajsterkować. O tak to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2015 wystarczy dać na górze rurkę odpowietrzającą z zaworkiem zwrotnym i się nie zapowietrzy (jest to na filmiku) albo tak np. tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mordziachny Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2015 Również u siebie mam overflow z PCV 25mm i jak do tej pory (3 lata) spisuje się znakomicie. Jedyna wada tego to trudność w dokladnym wyregulowaniu spływu wody w stosunku do mocy pompy obiegowej. Polecam dać zawór bramowy na spływie-unikniesz ciągłej regulacji i dość denerwujacego siorbania wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2015 Bez zaworu regulacyjnego na spływie nie dałoby się siedzieć przy akwarium, siorbanie by doprowadziło do szału, ale jak jest zawór to jest git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2015 Ja nie polecam tego rozwiązania. Miałem u siebie i siorbało cały czas pomimo że mam dwa zawory. Jak udało się ustawić dobrze, to kolejnego dnia już było rozregulowane... Może dlatego że nie miałem rewizji, ale generalnie zamieniłem to na pudełko przelewowe i działa bez siorbania Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszt0 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2015 Jak przymocować na górze odpowietrznik? (Rurkę z zaworem przeciwzwrotnym) przykleić czymś czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2015 wklej rurkę a w nią wciśnij zaworek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszt0 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2015 Na jaki klej wkleić rurkę aby nie wyleciała ani przeciekała? Kropelka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2015 A wiecie może jakiej farby można użyć do pomalowania rurek w akwarium, tak żeby to ładnie wyglądało? Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach