r_33 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Witam. Ze względów pogodowych - znów zacząłem używać wody destylowanej z Carefoura (market mam pod blokiem). Na etykiecie zauważyłem, że tą wodę można stosować do akwarystyki - we wcześniejszych wodach jakie kupowałem nie było nigdy napisane, że i do akwarystyki się nadaje a na tej jest: Ciekawe jak rzeczywista jest jej czystość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekPro Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Wsadź TDSa i sprawdź Cytuj Mój lasek wciąż rośnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Romek, ja w roślinniaku lałem kranówę do akwarium, więc wiesz, tam nie jest napisane, że do morskiej . Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Romek, ja w roślinniaku lałem kranówę do akwarium, więc wiesz, tam nie jest napisane, że do morskiej . Hehe no ja też na kranówie w roślinniaku jechałem całe życie. Ale pierwszy raz się spotkałem, że na takiej wodzie jest napisane - że można stosować w akwarystyce - nawet przemysł spożywczy a nawet przemysł farmaceutyczny:) Wsadź TDSa i sprawdź A nie mam Edytowane 12 Stycznia 2016 przez r_33 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaJaKi Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Witam, ostatnio taką badałem i tds pokazał 022. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 czyli to dużo czy mało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Zalezy jak dla kogo Ja ostatnio wywaliłem żywicę jak mi zaczęła pokazywać 003. A niektórzy jadą na kranówce i żyją... Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reigher Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Dużo. Za dużo. Myślę że górna max granica to 005, chociaż zaraz dostane pewnie po głowie bo ma być 000 i już. Nie mniej jak sprawdzałem wodę w 10l pojemnikach z Reala czy to teraz Auchan się nazywa to TDS pokazywał 000-001. Czyli dobra woda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Ok. Dzięki za info Panowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Ja ostatnio z braku czasu kupiłem w Kauflandzie i TDS pokazywał po otwarciu 003. 22 to dużo. Mierzyłeś zaraz po otwarciu? Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Ja ostatnio z braku czasu kupiłem w Kauflandzie i TDS pokazywał po otwarciu 003. 22 to dużo. Mierzyłeś zaraz po otwarciu? Ja jej nie mierzyłem, to kolega wyżej napisał, że taka mierzył - i że tak mu wyszło. Ja ją sprawdzę u kolegi i podzielę się wynikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach