maringo78 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2016 Jakie duże macie asteriny? Zawsze wydawały mi się niewielkimi stworzeniami nie przekraczającymi 1cm, tymczasem wczoraj "wylazła" mi asterinka po regeneracji, której ramiona z jednej strony miały ok 1cm długości, do tego korpus tej samej długości, naprzeciwległe ramiona były znacznie krótsze, ale gdyby były takie same, to rozgwiazda miałaby ok 2,5-3cm. Czy widujecie takie u siebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2016 1cm :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marjurkowski Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2016 U mnie max do 1cm i podział. Pozdrawiam: Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinos75 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2016 Ja ostatnio u siebie w sumpie znalazłem asterinkę wielkości prawie 5 zł monety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Septimus Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2016 U siebie odławiam je co jakiś czas i dorastają do ok 1cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LTo Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2016 mam taką 3cm Cytuj 1. Akwarium 95x70x60 | Sump 65x35x37 | Pompa Jebao dcs 4000 | Jebao RW8 x 2 | Odpieniacz deltec sc 1456 | Lampa LED DSuny 4 panele x 40 LED 3w + T5 2x39w | Reaktor Bubble-Magus CR120WP zasyp ARM | Milwaukee Instruments pH SMS 122 | AT R Doser Milestone 6 | PSFMR 9040 - pojemność 2.3L "Glonowy" + PSFMR 9040 - pojemność 2.3L "Media" na pompie DC3000 | Dolewka PS Sentry ATO Link: http://nano-reef.pl/..._20#entry872225 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2016 Tak do 3cm mogą rosnąć Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grooke Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Jak wyżej, 3cm to maks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldigar Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 A czy asteriny zjadają u was jakieś korale? U mnie często siedzą na zoa i wydaje mi się że zoa jest co raz mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Gdzies czytalem ze zjadaja a koledze sps podgryzaja. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldigar Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Jakiś miesiąc temu kupiłem płytkę na której było kilkanaście sztuk zoa a dzisiaj nie mam ani jednej sztuki. Wcześniej widziałem ze asteriny siedzą na płytce ale nie skojarzyłem że to może być ich wina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LTo Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Tak może, u mnie zoa przestały znikać kiedy killer się pojawił do asterin . Od tego momentu zero znikania tylko hodowla asterin w sumpie dla killera (Harlequin Shrimp) Cytuj 1. Akwarium 95x70x60 | Sump 65x35x37 | Pompa Jebao dcs 4000 | Jebao RW8 x 2 | Odpieniacz deltec sc 1456 | Lampa LED DSuny 4 panele x 40 LED 3w + T5 2x39w | Reaktor Bubble-Magus CR120WP zasyp ARM | Milwaukee Instruments pH SMS 122 | AT R Doser Milestone 6 | PSFMR 9040 - pojemność 2.3L "Glonowy" + PSFMR 9040 - pojemność 2.3L "Media" na pompie DC3000 | Dolewka PS Sentry ATO Link: http://nano-reef.pl/..._20#entry872225 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Mnie asteriny załatwiły briareum i blasto. Aktualnie mam w zamrażalniku ok 0,5 kg dla przyszłego zakupu harlequin. Przy każdej podmiance łapie tak średnio 10 sztuk. Mnożą się na potęgę ale to dobrze, bo dzięki temu mogę sobie kupić sobie krewecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Wystarczy ze bedziesz dawac harlekinowi 1 duza lub 2 male na dzien lub 2 i bedzie zyla i zyla Ci krewetka Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Chciałam kupić dwie, żeby były widoczne i się nie kitrały po dziurach w skale. Wole zrobić zapasy na wszelki wypadek żeby później nie płakać, że mi z głodu zwierzak niknie. Dlatego się cieszę, że mam urodzaj rozgwiazd (chociaż szkodniki są). A co do wielkości to widziałam kilka za skałą ok 4cm ale ich dorwać nie mogę bo mnie rewolwerowiec dorwie (akurat ma tam swoje rewiry i strzela do wszystkiego co tam się zapuści) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikel Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Jak jest zdrowy koral to asteriny się go nie tykają. Co najwyżej sobie pochodzą po koralu. One mogą się żywić obumierającymi tkankami. Cytuj Od 05.01.2014 nowe: 100x50x45, sump 112 l, 6 x T5 39W Dozownik EBTECH ze sterowaniem bluetooth, pompy Tunze 6025, 6045. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach