Piotr1 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2016 Ja mam od pol roku na osobnej skalce i nigdzie nie przeskakuje. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2016 To nie jest taki prosty koralowiec jak wszyscy piszą. Ja robiłem trzy podejścia do niego zanim zaczął mi rosnąć. Nie rozsiewa się sam, mi nawet krab mitrax go przycinał i może nadal przycina i nie zauważyłem, żeby rósł w innych miejscach. Jest ładny i ożywia zbiornik jak pulsuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukas_G Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2016 miałem go jako pierwszego korala. Rośnie niesamowicie szybko jeśli tylko mam odrobinę dobrych warunków. I nagle znajduję go w kilku miejscach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2016 Ja u siebie wrzuciłem parę małych szczepek na piasek wieczorem, bo nie miałem czasu pomyśleć gdzie i ich przykleić - a na drugi dzień same się zaczepiły na skale tak, że nie dało się oderwać ich bez rozrywania korala... Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2016 Nie bójcie sie,Xenia w zbiorniku kilkuletnim sama znika:wbrew pozorom to wymagający!!!!! koral U każdego początkującego akwarysty rośnie jak głupia a później lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach