Skocz do zawartości
AquaManiac

Sterownik do pomp Marea

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widzialem nigdzie na forum tej informacji wiec ja przekazuje: wkrotce na rynku pojawi sie sterownik do cieszacych sie duza popularnoscia pomp Marea firmy TerraNowaPro. Na poczatek wersja dla pomp od 4400 w gore ale wkrotce pi niej takze sterownik dedykowany dal mniejszych pomp.

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiecej danych ?

360+110-od 15 Grudnia 2006 sprzedam miejsce na reklame (300 znaków) :D www.fastquad.pl- dla morszczaków z nano-reef super zniżki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecej danych bedzie gdzies za 2 tyg. bo wtedy bedzie premiera tego urzadzenia na targach. Spokojna głowa, trzymam reke na pulsie, jak bedzie cos wiecej wiadomo to na pewno napisze :(

edit: firma ATP szykuje takze inne nowosci i prototypy:

- nano skimmer

- Marea 1000

- nowy uchwyt do pomp Marea

- lampe na LED-ach :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekaw jak cenowo bedzie to wygladac :(

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś miesiąc,dwa temu na angielskim eBayu były aukcje-zapisy na sterownik na pomp SEIO ( to samo co Marea ). Podawali termin premiery właśnie na październik/listopad. Cena - jak dobrze pamiętam ok 120f = 700zł. Niestety parametrów to już nie pamiętam:/

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ten sterownik będzie kompatybilny z pompami tunze np 6060 ??

360+110-od 15 Grudnia 2006 sprzedam miejsce na reklame (300 znaków) :D www.fastquad.pl- dla morszczaków z nano-reef super zniżki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:(

podoba mi sie to sterownik do marea

niech nad ich jakoscia popracuja

mam 2x 6000l z czego w jednej po miesiacu wirnik pekla na po

az nie moglem w to uwierzyc

oby sterowniki byly lepsze niz pompy ktorymi beda sterowac

400l + 150 sump, troche sprzetu i zeovit od 12.11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomik mialem dokladnie to samo przy pompi 4400l tylko mnie smigala dwa miesiace:)ale teraz jest wszystko ok.

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomik Ty na prawde pechowiec jestes no.... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha :(, AManiacu to nie ma nic wspolnego z pechem :(, ja jestem poprostu za biedny zeby od razu nabyc Tunze, wiec kupilem alternatywe w postaci Marea, liczylem sie z tym , ze sa gorsze, ale nie ze az tak gorsze:), no bawie sie juz w akwarystyke pare ladnych lat i nigdy nic takiego nie zdazylo sie, nawet w marnej jakosci polskich pompach, no ale coz jak taki skosnooki rob te pompy za miske ryzu to i jakosc taka

400l + 150 sump, troche sprzetu i zeovit od 12.11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej by bylo jakby wyczarowali magnetyczny zaczep do pompek, bo mi te gumki juz 2x puscily i mialem burze piaskowa w akwa (np. wczoraj jak mnie nie bylo)

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW - Sterownik czy falownik bo to z technicznego punktu widzenia różnica jak między wozem konnym a samochodem :)

Jeśli zrobili falownik (z regulacją obrotów) dla pompek 230VAC to bardzo by mnie interesowało takie urządzonko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z lektury na RC wynika że sterownik steruje pompą za pomocą zmiany częstotliwości, przy zachowaniu stałego napięcia.

120/60/60 - 430l, 2x400W 20KK BLV, Wavebox + 6100 + 6060 + 6045 + 6025

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uu...to z lekka niezgodnie ze sztuką prawda :) No cóż zobaczymy co na ignorowanie zasady zachowania U/f pompy powiedzą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak to sie bedzie spisywac w praktyce i kiedy bedzie dostepne u nas w kraju. Czyli do tego sterownika beda mogly byc podlaczone pompy SEIO ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo :D

Sorrki, temat wylecial mi z glowy. Tak to ze mna bywa, ja mam dobre checi tylko slaba pamiec :)

Sprawa wyglada tak ze najprawdopodobniej w tym roku kontroler nie trafi na rynek, do tego beda dwa kontrolery: jeden dla pomp od 4200 w gore i jeden dla mniejszych. Za 2 tyg. sa wielkie targi morszczyzny w moim miescie i zrobie wywiad dokladnie co i jak. Jak nie zapomne to wrzuce na forum relacje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tam panie @AquaManiac :)są jakieś nowinki co do sterowników :):):D:):D:

pozrd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.