qni Zgłoś Napisano 21 Lutego 2016 Co jakiś czas ślimaki te składają jaja na szybie. Co mnie ciesz. bo akurat mam tylko 2 ślimaki tego rodzaju a chciałbym mieć wiece. Problem w tym że na tyle jaj ani jednego ślimaka. Zastanawiam się co ja robię źle, bo chyba 3-4 jaja w ciągu 6mc a żadnego ślimaka.. Szukałem informacji o rozmnażaniu Nassarius niestety nic ciekawego nie znalazłem. Po ile dniach od złożenia jaj można spodziewać się młodych? Mam mandaryna. Czy może ona zjadać młode? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 U mnie też tak było, pełno jajeczek a zero ślimaczków, aż do czasu kiedy zaginęła krewetka, która rzekomo była na aiptasie. Teraz mam mnóstwo małych ślimaczków, coraz więcej a i pitazje się pojawiają.. Mandaryn też może być winowajcą.. Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qni Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 nie mam krewetek ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laris52 Zgłoś Napisano 10 Marca 2016 U mnie również regularnie składają jaja, ale jeszcze nigdy nie doczekałem się potomstwa. Widać nie da się uchować larwy w akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quest Zgłoś Napisano 10 Marca 2016 zależy od akwarium ja mam małe turbo chodzą po szybie w refugium fajnie sie trzyma slimaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 10 Marca 2016 Ja bym bardzo chciała małe astralium. Co jakiś czas jeden puszcza zielone nasienie, ale jajek na szybach nie ma Jedynie małe columbelle składają jaja ale ich akurat mam zatrzęsienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 10 Marca 2016 Na jajeczkach żerują asteriny, wieloszczety, krewetki, wargatki i bóg jeden wie co jeszcze. Ja przykrywam siateczką część złożonych jaj i mam trochę maluszków ale nie wiem dokładnie kiedy się wykluwają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qni Zgłoś Napisano 10 Marca 2016 Plan jest taki że przy kolejnych pojawieniu się jaj. ściągnę je z szyby i wsadzę do woreczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 10 Marca 2016 To dziwne. Ja jaj nassariusow nie widzialem ani razu. Za to w piaski mam ze 20 maluszkow. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 10 Marca 2016 (edytowane) A może nie masz nassariusow tylko columbelle? są podobne, tylko malutkie. Składają jaja na szybie w takich przezroczystych banieczkach. Edytowane 10 Marca 2016 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 10 Marca 2016 Nie nie mialem dwa nassariusy duze i teraz mam dwa duze i z 20 takich samych malych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 10 Marca 2016 To fajnie, jak się życie mnoży Ja nassariusa więcej sztuk akurat bym nie chciała, ale chętnie strombuski i astralium. Ale czy one się mnożą w akwarium? turbinek i columbelli mam multum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach