Marqo Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 Akwarium 150x50x50 . Skały mało. Miejsca do pływania dużo. Z ryb to chciałbym 2x błazenek, 2x pteropogon , 1x żółtek, 1x hepathus, 1x babka kopiąca . Co jeszcze mogę tam wsadzić ? Może jakaś mała "ławica" ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 Z 10 chromisow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 Podoba mi się jeszcze Lactoria cornuta, Siganus vulpinus Nie będzie tego wszystkiego za dużo ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jar2789 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 Nie będzie za dużo. Daj ławiczkę chrobisów albo kilka anthiasów i wsadz jeszcze jakiegoś elegansa, salariasa może desjardini lub veliferum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) Może taka? Ponoć to spokojna rybka, choć z żółtkiem moga sie nie dogadać. http://jadwigamorska.pl/ctenochaetus-strigosus-rozmiar-8-cm-3979.html Edytowane 22 Lutego 2016 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tylib Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 Miałem Strigosusa z żółtkiem i było okej. Tylko kupowałem je w tym samym momęcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 Dorzuciłabym tez mandaryny, tylko dla mandarynów i babek konieczne jest zabezpieczenie, bo skaczą Podobają mi się tez pseudoanthiasy, ale je trzeba karmić po dwa razy dziennie. Pięknie wyglądałoby stadko kilku sztuk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apolonia Zgłoś Napisano 8 Marca 2016 może białobrody? do 500L jest co wybierać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lech360 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2016 Ja anthiasy karmię raz dziennie, czasem 2 jak jestem w domu, ale to rzadko i nic im nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Moim zdaniem stado chromisów i antiasów łącznie będzie miało tak dużą przemianę materii, że w zamian wolałbym dwa trzy pokolce np. japonicus + lineats + jakaś zebrosoma. Zapomnij o lactorii ta ryba myśli tylko o jedzeniu (miałem) i strasznie obciąża system do tego wytnie wszystkie ślimaki i rurówki. Też myślę o obsadzie, mam podobny litraż. Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Dorzuciłabym tez mandaryny, tylko dla mandarynów i babek konieczne jest zabezpieczenie, bo skaczą Podobają mi się tez pseudoanthiasy, ale je trzeba karmić po dwa razy dziennie. Pięknie wyglądałoby stadko kilku sztuk. Albo oświetlenie nocne żeby ryby wiedziały gdzie jest krawędź zbiornika. Skoki mają miejsce przeważnie nocą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach