yaro071 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 Witam. Mam pytanie do posiadaczy tego dopieniacza. Czy wasze chodzą głośno? Ja muszę swój wyłączyć na noc, a mam go w pokoju dziennym. Może trzeba go jakoś wyregulowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koma Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) Z racji, że nie wiedzialem, ile to dla ciebie głośno, wziąłem aplikacje sound meter na androida przy odpieniaczu mam 59-60dB, nieważne czy klapka od reefmaxa otwarta czy zamknięta. On chyba jest najgłośniejszy z całego osprzętu. Kiedyś ( na forum?) czytałem, że odpieniacz wycisza sie m.in długością wężyka na powietrze dlatego nie skracałem fabrycznego czarnego wężyka. Ten odpieniacz jest wg. opisu tak zrobiony, że kubek robi tłumik dla zasysania powietrza. Edytowane 23 Lutego 2016 przez koma (wyświetl historię edycji) Cytuj Nano reef -homar only + reefmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 23 Lutego 2016 Witam. Mam pytanie do posiadaczy tego dopieniacza. Czy wasze chodzą głośno? Ja muszę swój wyłączyć na noc, a mam go w pokoju dziennym. Może trzeba go jakoś wyregulowac? Niestety mialem ten dziwny odpieniacz. Problemem jest tak na prawdę sama pompa. Nic się z buczeniem nie dało zrobić. Trzeba przyznać ze dawał radę ale na moje uszy - zbyt głośny. Bez wody cicho, w wodzie hałas. No i regulacja to jakiś zart. mobilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yaro071 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2016 Dzisiaj postaram się sprawdzic odpieniacz i przedluze wezyk. W tej klasie jakie sa ciche? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach