Tester Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 Uzupełnić? Chyba rozcieńczyć... w studni wszystkie te parametry masz niższe niż w akwarium Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba6001 Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 ale jak robisz dolewke to woda ro ma 0.00 a jak doleje litr wody ze studni to cos tych minerałów w niej jest, zawsze coś tak ? mierzyłem tds'em wode ze studni to ma tylko 160 jednostek a w miejskiej jest i nawet 300 ( od miejscowości zależy) oczywiście nie robie tak leje tylko wode RO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foto Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 Siemka, W Bielsku Białej u.mnie jest 435-450 Co powiesz 300 to masz gicior. a jak puścimy wodę przed filtrem do picia jest brązowy filtr jeden syfffff Dziękujemy Aqua Bielsko! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba6001 Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 a to u mnie nie ma takiej tragedi ze studni mam 160 a miejska 190 no ale pijesz ta wode i dalej żyjesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 U mnie teraz 145 w wodociągach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Gr Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 Z tego co wiem to wszystkie współczesne sole do akwarystyki morskiej są przygotowywane do rozpuszczania w wodzie RO. Kombinowanie inaczej to jazda po bandzie, choć podobno niektórym udaje się na kranówie. Choć kiedyś były sole do rozpuszczania w kranówce. Ale było to dawno i nie w Polsce, bo w Polsce w tym okresie to z preparatów do akwarystyki morskiej to były tylko ocet, wódka i niekiedy cukier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba6001 Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 Marku ale mi nie chodziło zeby robić podmiane na kranówce tylko jak robisz dolewke z ro to zrobić np 4L ro + 1 litr kranówki na uzupełnienie minerałow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Gr Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 A wiesz dokładnie co tam jest w tej wodzie. U mnie np. jest wysokie NO3, PO4 i nawet przy dozowaniu w holenderskim jest to upierdliwe bo trzeba to uwzględniać przy dozowaniu makro, tym bardziej, że raz ich jest w tej kranówie więcej a raz mniej. Do uzupełniania minerałów w morskim jest Balling lub tysiąc różnych firmowych mikstur. Ja np. używam takiego ustrojstwa jak All-For-Reef Tropic Marin a kiedyś używałem Aragamilk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisek_chytrusek Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 Dnia 7.05.2017 o 22:53, Marek Gr napisał: A wiesz dokładnie co tam jest w tej wodzie. U mnie np. jest wysokie NO3, PO4 i nawet przy dozowaniu w holenderskim jest to upierdliwe bo trzeba to uwzględniać przy dozowaniu makro, tym bardziej, że raz ich jest w tej kranówie więcej a raz mniej. Do uzupełniania minerałów w morskim jest Balling lub tysiąc różnych firmowych mikstur. Ja np. używam takiego ustrojstwa jak All-For-Reef Tropic Marin a kiedyś używałem Aragamilk. Moim zdaniem to bardzo dobre rozumowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach