Skocz do zawartości
Skrzydlica

WYNIKI KONKURSU URODZINOWEGO SKRZYDLICY

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Państwo,

Poniżej przedstawiamy głosy samych uczestników konkursu a także podsumowanie naszej całej zabawy:)))

Głosy uczestnika - akwarium nr.1

Uczestnik wstrzymał się od głosu

Głosy uczestnika - akwarium nr.2

5pkt - Dla akwarium nr. 1 zdecydowanie za wiielkość i duży wkład . Chciałbym to docenić na swój sposób.

4pkt - Dla akwarium nr.13 kolory i LPS y te które lubię ładny kontrast w zdjęciu.

3pkt - Dla akwarium nr.11 też za kolory i LPSy

2pkt - Dla akwarium nr.5 za piękne zdjęcie i kolory akwarium uporządkowane choć nie wiem czy całe czy wycinek.

1pkt - Dla akwarium nr. 10 kolory wygrały z akwarium nr. 4

Głosy uczestnika - akwarium nr.3

5pkt - akwarium 10

4pkt - akwarium 11

3pkt - akwarium 5

2pkt - akwarium 4

1pkt - akwarium 1

Głosy uczestnika - akwarium nr.4

5pkt - akwarium 10

4pkt - akwarium 1

3pkt - akwarium 2

2pkt - akwarium 5

1pkt - akwarium 13

Głosy uczestnika - akwarium nr.5

5pkt - Akwarium nr 2

4pkt - Akwarium nr 13

3pkt - Akwarium nr 1

2pkt - Akwarium nr 4

1pkt - Akwarium nr 10

Głosy uczestnika - akwarium nr.6

5pkt - akwarium 1

4pkt - akwarium 16

3pkt - akwarium 10

2pkt - akwarium 14

1pkt - akwarium 2

Głosy uczestnika - akwarium nr.7

Nie oddał swoich głosów

Głosy uczestnika - akwarium nr.8

5pkt - akwarium 17

4pkt - akwarium 1

3pkt - akwarium 12

2pkt - akwarium 4

1pkt - akwarium 3

Głosy uczestnika - akwarium nr.9

Nie oddał swoich głosów

Głosy uczestnika - akwarium nr.10

5pkt - akwarium 1

4pkt - akwarium 2

3pkt - akwarium 13

2pkt - akwarium 5

1pkt - akwarium 4

Głosy uczestnika - akwarium nr.11

5pkt - akwarium 2

4pkt - akwarium 5

3pkt - akwarium 10

2pkt - akwarium 1

1pkt - akwarium 13

Głosy uczestnika - akwarium nr.12

5pkt - akwarium 1

4pkt - akwarium 2

3pkt - akwarium 4

2pkt - akwarium 14

1pkt - akwarium 10

Głosy uczestnika - akwarium nr.13

Nie oddał swoich głosów

Głosy uczestnika - akwarium nr.14

5pkt - Akwarium nr 2

4pkt - Akwarium nr 10

3pkt - Akwarium nr 11

2pkt - Akwarium nr 13

1pkt - Akwarium nr 1

Głosy uczestnika - akwarium nr.15

5pkt - akwarium 10

4pkt - akwarium 4

3pkt - akwarium 5

2pkt - akwarium 13

1pkt - akwarium 2

Głosy uczestnika - akwarium nr.16

Nie oddał swoich głosów

Głosy uczestnika - akwarium nr.17

5pkt - akwarium 8

4pkt - akwarium 16

3pkt - akwarium 3

2pkt - akwarium 2

1pkt - akwarium 11

Podliczenie polubień na Facebooku:

5pkt - akwarium 4

4pkt - akwarium 7

3pkt - akwarium 14

2pkt - akwarium 8

1pkt - akwarium 15

Podliczenie głosów uczestników:

5pkt - akwarium 1

4pkt - akwarium 2

3pkt - akwarium 10

2pkt - akwarium 13

1pkt - akwarium 5

Podliczenie głosów załogi Skrzydlicy:

5pkt - akwarium 4

4pkt - akwarium 10

3pkt - akwarium 2

2pkt - akwarium 5

1pkt - akwarium 1

Łącznie ilość punktów:

Akwarium nr.1 -6

Akwarium nr.2 -7

Akwarium nr.4 -10

Akwarium nr.5 -3

Akwarium nr.7 -4

Akwarium nr.8 -2

Akwarium nr.10 -7

Akwarium nr.13 -2

Akwarium nr.14 -3

Akwarium nr.15 -1

1 Miejsce - 10 pkt. Akwarium nr. 4

2 Miejsce - 7 pkt. Akwarium nr. 10 (zwyciężyło ilością lajków na FB, dosłownie o kilka polubień;))

3 Miejsce - 7 pkt. Akwarium nr. 2

Zwycięzcom gratulujemy:)

Wszystkim pozostałym uczestnikom naszej zabawy fotograficznej, w podziękowaniu za zaangażowanie oraz z przeprosinami za niedoskonałość naszego regulaminu, a także cierpliwość do nas i do zmian, chcielibyśmy zaproponować stały rabat -15% na okres 6 miesięcy na wszystkie produkty zarówno te żywe jak i nie żywe:)) Mamy głęboką nadzieję, że taki upust Państwa zadowoli i pozwoli wybaczyć nam te drobne konkursowe niedociągnięcia:) Na Waszych Kontach w sklepie online, z automatu zostanie ustawiony próg rabatowy, w przypadku zakupów stacjonarnych, w celu uzyskania rabatu, trzeba naszej załodze podać swój login w programie lojalnościowym:)

Pozostaje Nam jeszcze opublikować nagrody za historyjkę akwarystyczną:

1 miejsce!

dla Pani Darii Sadowskiej oraz Pana Mikołaja Domańskiego za opowieść o pięknej historii ich akwarystycznej i nie tylko miłości:

Pani Daria:

W mojej wypowiedzi nie będzie śmiesznej historii. Będzie to przedstawienie: co myślę, co czuję i jak to się zaczęło. Każdy zna film "Gdzie jest Nemo". Wszyscy widzieli tam akwarium morskie. Piękne ryby, niesamowite "małe drzewka". Ilu ludzi pomyślało, chcę takie w domu? Niewielu. Gdy film wchodził do kin miałam 6 lat, do głowy by mi nie przyszło, że to akwarium jest inne niż to z gupikami, które miałam w domu. Wiadomo, bajka, wszystko jest animowane, więc sądzę, że nie byłam jedyna. Później o tym nie myślałam. Za każdym razem oglądając bajkę moją uwagę przyciągał bardziej wulkan w akwarium niż ono samo. Chociaż rozgwiazda też była niczego sobie. Z czasem poznawałam dalej świat, ale oczy otworzyłam dopiero, gdy poszłam do domu mojego przyjaciela. Wszyscy dobrze wiedzieli, że ma akwarium, ale chyba nikt nie zdawał sobie sprawy z tego, jakie ma akwarium. Usiadłam na krześle przed akwarium i śmiało mogę stwierdzić, że nie widziałam czegoś tak pięknego, a zwiedziłam pół Europy, ciężko było wtedy ze mną porozmawiać, bo dosłownie byłam w innym świecie. Patrzyłam i nie mogłam uwierzyć, w niektóre słowa, to wszystko żyło, musiało się odżywiać. Owy przyjaciel został moim chłopakiem i wciągnął mnie całą w podwodny świat. Kiedyś może i bym się z tego śmiała, ale teraz z dumą się przyznaję, chodzimy na spotkania akwarystyczne. To pokazało mi, że akwarystyka i cały świat, który jest z nią związany, nie tylko znajduje się pod wodą. Ludzie, których poznaję na spotkaniach okazali się być pomocni w każdej dziedzinie. Jednak akwarystyka ich połączyła i to ona ich ciągle sprowadza w swoje grono. Na spotkaniach od razu ustalamy termin następnego. Można tam się dosłownie wszystkiego dowiedzieć, wymienić spostrzeżeniami, a przede wszystkim nauczyć się wielu rzeczy, dlatego jest to takie potrzebne. Kolejna rzecz warta pochwalenia się to na spotkaniach przy 20 mężczyznach jestem jedyną kobietą. Codziennie zastanawiam się, dlaczego akwarystyka nie jest pasją kobiet. Ja chcę to zmienić. Akwarystyka jest czymś, co łączy ludzi. Nawet "najlepsi" chcą się uczyć od innych i przekazują wiedzę dalej. Nie ma rywalizacji, każdy dla każdego jest "wielkim bratem". Jak to mówią im więcej słonej wody piję, tym bardziej chce mi się pić. Akwarium podziwiam chwilowo u mojego chłopaka, ale mam już swoje plany na zbiornik. Mam swoje ulubione rybki, zoasy. Mam wiele planów, co do akwarystyki, ale z tym wiążą się koszty. Jak każdy chciałabym rozmnażać mandaryny (które są moimi ulubionymi rybami), to jest dopiero sztuka. Jestem pełnoletnia, a cieszę się, jak dziecko na widok błazenków chowających się w ukwiale, codziennie poznaję nowe nazwy i uczę się rzeczy dotyczących akwarystyki. Chciałabym u siebie patrzeć, jak dorastają błazenki, cieszyć się, gdy mój pterapogon będzie jadł z mi z ręki. Chciałabym poszerzać wiedzę, a uda mi się to, gdy będę mieć swoje, nawet małe akwarium. Od czegoś trzeba zacząć, bo fora już przeczytałam całe. Czas na level up.

Pan Mikołaj:

Akwarium morskie prowadzę od 2011r. Dla mnie są to ciągłe zmiany w wielkości i wyglądzie akwarium. Wszystko wiąże się z wydatkami, ale jest warto. Każde z nich jest inne. Każdego roku zdobywam coraz większe doświadczenie dzięki spotkaniom i forom akwarystycznym. Co roku akwarium coraz bardziej staje się nieodłączną częścią mojego życia. O tym też będzie historia.

Jakiś czas temu przyszła do mnie moja dziewczyna, którą wprowadziłem w cały świat morski i posoliłem ją na dobre. Usiedliśmy sobie w kuchni, przygotowałem przepyszne jedzenie (nie chwaląc się) i tak sobie siedzieliśmy. Zaproponowałem nam do picia Pepsi, dziewczyna oczywiście się zgodziła, a ja od razu poleciłem kostki lodu, alby ochłodzić rozgrzaną atmosferę. Jednak ukochana nie chciała, ale ja się skusiłem. Piję sobie, piję i napój ma taki dziwny smak. No, ale mówię oki, może tak ma być. Następny łyk, jeszcze gorzej. Pytam się Darii, czy jej Pepsi smakuje, zadowolona odpowiedziała, że tak. Powąchałem napój, śmierdział rybą. Daje do powąchania Darii uznała to, co ja. Powąchaliśmy jej Pepsi. Normalnie. Wtedy sobie uświadomiłem jedną, aczkolwiek bardzo ważną sprawę. Często z tatą jeżdżę na kuter nad morze, aby połowić dorsze. Przywozimy wtedy do domu to, co się udało złapać. Z jednej z wypraw przywiozłem ikrę.Ta roztarta i zmielona idealnie nadaje się jako pokarm dla rybek, zoasów oraz koralowców, więc zamroziłem ją. No tak, ale zamroziłem ikrę w plastikowym naczyniu, w którym normalnie robi się kostki do lodu, a później o tym zapomniałem. Dzięki czemu jednym duszkiem wypiłem pół szklanki Pepsi z "kawiorem", żeby później poczuć, że coś jest nie tak. Do tej pory ze śmiechem wspominamy tą historię.

Dlaczego uważam, że ja powinienem wygrać? Dla każdego, akwarium morskie jest czymś innym. Żadne nie będzie identyczne. Dla mnie jest to część życia, coś bez czego czuję się "goły". Moja dziewczyna powoli też się w to wkręca. Zależy mi na jej zdaniu, czy się podoba, czy nie. Dlatego bony pozwolą mi to jeszcze lepiej urządzić, aby każdego dnia na jej twarzy pojawiał się uśmiech. Pozwolą stworzyć jeszcze piękniejszy świat, który " na zawsze każdego porywa ze sobą w głębiny mórz".

Załoga Skrzydlicy ma nadzieję, że skoro akwarystyka morska połączyła Was w miłości, to wspólna nagroda od Skrzydlicy tą miłość scementuje na dobre:) GRATULUJEMY PIERWSZEGO MIEJSCA!

2 miejsce!

Dla Pani Doroty Nurkowskiej za pozycję przyczajonego tygrysa i męża zakręconego niczym falownik:

Po cichu, z pozycji przyczajonego tygrysa mam cichą nadzieje że będę mogła wspomóc baniaczek mojej drugiej połówki, która widzi w nim kawałek swoich marzeń. Kiedy siada przed akwarium widzę jak „odpływa” razem z kolejnym obrotem falownika. Każda wyprawa do Was po coś nowego buduje kawałek jego kolorowego, kalifornijskiego świata.

Mam cichą nadzieje że będzie mógł wykorzystać Państwa nagrodę do spełnienia kolejnych marzeń

3 miejsce ex-equo (postanowiliśmy przyznać dwa, nie mogliśmy się zdecydować;)) dla:

Pana Andrzeja Łukaszczyka za opowieść którą pewnie większość z nas ma w swoich doświadczeniach, jest nam tak dobrze znana, że aż piękna:

uSkrzydliła by mnie Wasza nagroda:) Morskie akwarium od ok. 2 lat. Największa przygoda w tym czasie - 10 minutowe poszukiwanie Chrysus'a (który wyskoczył) za szafami w pokoju. Ostatecznie ryba wyniuchana pod szafą przez kota, cała w syfie w i kłębie kurzu...ale przeżyła, żyje do dziś i co najlepsze......przestała skakać

Oraz Pana Karola Wojniaka za humorystyczną opowiastkę o swoim akwarium:

Zasługuję na nagrodę, ponieważ założenie morskiego akwarium było moim marzeniem, które zacząłem realizować rok temu. Swoją przygodę z akwarystyką zacząłem już jako dziecko od akwarium słodkowodnego, kiedy dostałem od swojego starszego brata pierwszą rybkę. Teraz moja 3-letnia córka dzieli ze mną tą pasje. Uwielbia wpatrywać się w akwarium, pytając ciągle o nowe rybki.

"Realia młodego małżeństwa"

Akwarium wziąłem na raty, zaciągając dług u taty.

Żonka kupiła mi Stefana (Salarias fasciatus), który zjada glon od rana.

Żeby spełniać swe marzenia, trzeba dużo mieć w kieszeniach..

Żonka z córką wciąż chcą kasę, a ja zamiast na te rybki wciąż wydaje na kobitki.

Okazja się przytrafiła, gdy Skrzydlica konkurs ogłosiła.

Stefan liczy na wygraną, żeby mieć rodzinę całą.

Postanowiliśmy przyznać specjalną nagroda fairplay (stóweczka na zakupy u nas, oraz rabat -15% na pół roku;)) dla Pana Krzysztof Orpel za poniższą wypowiedź:

A ja napisze przekornie, kto nie powinien wygrać

a) Ja.. bo tak czy siak w tym roku powiększę akwarium

o jakieś 60-70 litrów dla moich mandarynków

B) osoby które mają akwaria po 500 litrów i więcej,

bo i tak już dziesiątki tysięcy wpompowali w hobby

i jeszcze wpompują

A kto moim zdaniem powinien wygrać?

Andrzej Łukaszczyk za pasje jego temat na znanym forum

rewelacyjny więc pewnie dobrze by wykorzystał nagrodę

i po za tym umie się podzielić wiedzą i doświadczaniem

pozdrawiam

Specjalna nagroda artystyczna dla Pana Tomasza Tomeckiego (stóweczka na zakupy i -15% na zakupy u nas przez pół roku) za taką oto fraszkę:

„Polska śliczna jest przyznacie, pełna miast: Warszawa, Spała

Mą uwagę przyciągnęła malownicza Bielsko Biała.

W mieście, bowiem, sklep nad sklepy, gdzie Jaworzańska ulica

W nim akwaria, ryby, skała, sklep nazywa się Skrzydlica.

Co chcesz kupisz: sól, korale, leki, sprzęt, hydraulika

To niezwykły sklep, bo w środku morska jest akwarystyka.

Fajni ludzie w nim sprzedają, wiedzę swoją rozdawają

Chętni zawsze do pomocy w dzień, w południe oraz w nocy.

Skaczą błazny, krab, krewetki, koralowce w szwach pękają

No, bo w lutym tu w Skrzydlicy urodziny wyprawiają.

Życzmy zatem, aby w sklepie handel kwitnął coraz lepiej

Półki się załamywały i klientów przyciągały.”

Ostatni raz przymykamy oko w konkursie na nie wypełnienie punktu dotyczącego rejestracji w sklepie;) Ci z Państwa którzy wygrali nagrodę proszeni są o rejestrację w celu przyznania nagrody oraz rabatu:)) Tym z Was którzy są zarejestrowani, prosimy o uzupełnienie swoich wszystkich danych w systemie.

Wszystkim zwycięzcom serdecznie gratulujemy:)))

Tym którym zwyciężyć się nie udało, życzymy sukcesów w naszych następnych konkursach;)))

Mała dygresja:) Przedwczoraj miałem okazję (Bartłomiej Sarecki) zobaczyć na żywo baniaczek nr 8 Pani Agnieszki Fonfary, do prawdy śliczny, moim zdaniem jego szansę na zwycięstwo pogrzebało kiepskie zdjęcie:)) Apeluje o lepsze fotki w przyszłości;)

Pozdrawiamy

Zespół Skrzydlica.pl

Iwonka, Sławek, Michał i Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabawa super :) Dziękie organizatorom i głosującym na moje akwarium.

Mały zastrzyk energii do czynnej pielęgnacji akwarium.

Tak żeby w następnym konkursie też było pudło ;)

PS. Gratulacje dla pomysłowych posiadaczy "sumpów" biorących udział w konkursie. ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.