Gość Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 Właściwie tak samo działa (tylko bez histerezy) jak zamiast przełącznika "pstryk/pstryk" dać coś takiego (oczywiście nie są tak dokładne jak cyfrowe) http://allegro.pl/wlacznik-termiczny-norm-otwarty-no-5a-250v-25-c-i5655797168.html działa tak samo na 12 i 230V ale raczej polecam do lampy niż wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opo Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 Dopiero kwiecień a na forum każdy szuka termostatu sam dziś zamówiłem na allegro stc1000 cena z dostawą 59 zl teraz czekać tylko na kuriera Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Dopiero kwiecień a na forum każdy szuka termostatu sam dziś zamówiłem na allegro stc1000 cena z dostawą 59 zl teraz czekać tylko na kuriera Podaj proszę link do aukcji Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez Jack Sparrow (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opo Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 Nr aukcji 5923119245 Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 Nr aukcji 5923119245 Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Dziękuję. Jutro zamawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opo Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Pozdrawiam,zobaczymy co to małe żółte rączki stworzyły Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez opo (wyświetl historię edycji) Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=stc+1000&_sop=15 niecałe 9$US czyli jakieś 33-34zł ... przesyłka średnio 3 tyg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareko1 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 http://www.ebay.com/...tc 1000&_sop=15 niecałe 9$US czyli jakieś 33-34zł ... przesyłka średnio 3 tyg Te z alledrogo są wysyłane też z zagranicy, czas oczekiwania 7-40 dni; więc ktoś sobie przycina 25 zł za samo zamówienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekbielsko Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) http://pl.aliexpress...da-222e062a6c9b Darmowa przesyłka. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez radekbielsko (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium: 60x40x40 (96l + 52l), Odpieniacz- Skimm 800 aquarium system światło: 4x24w diy, obieg: tunze 1073.02, cyrkulacja: tunze 6015, hydor nano 900, grzanie hydor 100w. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 Bierzcie odwrotny rt20, ja mam od 3 lat i lux dziala do tego jeden wiatrak od zasilacza komputera i starcza na mega upaly. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 rt20 (i odwrotny) jest mniej dokładny i nie steruje grzaniem i chłodzeniem jednocześnie @Sygen dostał "cyfrową wersję rt20" - kosztuje mniej więcej tyle samo (albo taniej) link pierwszy z brzegu http://www.ebay.com/itm/Digital-Temperature-Control-Controller-90-250V-110V-220V-10A-Thermostat-w-Sensor-/360823592248?hash=item5402c31538:g:XLgAAOSwMmBVrLW3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Koledzy kupiłam w końcu STC-1000 z Ebay,tylko bez zasilacza który muszę dokupić i tu pytanie do Was- jaki zasilacz jest do niego odpowiedni? 12V czy jakis inny? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Jack Sparrow (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 STC-1000 działa na 220V, więc nie potrzeba żadnego zasilacza Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 A jak mam go podłączyć do prądu? W zestawie nie było żadnego kabla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 np takim kablem: http://allegro.pl/przewod-kabel-zasilajacy-do-agd-rtv-osemka-i5705894918.html ucinasz wtyczkę (ósemkę) i kable wsuwasz w zaciski odpowiadające za zasilanie. Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Czyli wystarczy kawałek kabla :-) w takim razie to będzie zadanie dla mojego Męża :-) Dzieki Znalazłam taki kabel i sa na nim takie oto dane nada sie? Input 200-240V , 50-60Hz , 0.4A Output + 12 V ---1.5A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 warto pamiętać też że w STC w środku są tylko przekaźniki więc bezpośrednie podłączenie grzałki czy coolera do złącza - nic nie da bo złącze nie jest zasilane tak na szybko wyszukane schematy jak to podłączyć zielony (E) można sobie darować - bo to uziemienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) To ja już nic nie wiem....I przypuszczam że mój mąż też tego nie podlaczy... Jest wiatrak, sterownik, kabel i d...a! Nie wiem co do czego po kolei :-\ No chyba że mnie mąż zaskoczy :-) Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Jack Sparrow (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) "po ludzku" kabel zasilający z 230V podłączasz do listwy zaciskowej (np. do 2 po lewej) potem jeden wykorzystanych z zacisków łączysz jednocześnie z trzema złączami w STC (na dolnym obrazku Z POSTA WYŻEJ to ten buro/brązowy "L" ) czyli : zasilanie STC , zasilanie grzałki i zasilanie coolera to jest WEJŚCIE a drugi WYJŚCIE z dwoma złączami na kostce zaciskowej - (niebieski "N") i drugim złączem zasilania w STC potem dwoma kabelkami robisz WYJŚCIE do kostki zaciskowej (jak pisałem zielony "E" sobie darujemy) dwa dolne to zasilanie 230V górne to zasilanie gniazdek "wychodzących" 230V na koniec podłączasz do tych wychodzących/górnych z STC np. takie coś lub i masz 2 gniazda jedno do grzałki a drugie do coolera (oba na 230V więc jak cooler ma 12V to trzeba tu wpiąć zasilacz zasilacz) Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Silvia po raz kolejny Ci dziękuję. Teraz to napewno to ogarniemy. Będziemy podłączyć tylko chłodzenie.Aha ten kabel o którym pisałam wyżej będzie ok? Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Jack Sparrow (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 pokaż fotkę tego kabla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 Proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) to jest zasilacz 12V - np. do wentylatora do zasilania STC potrzebne jest 230V - czyli wtyczka z kablem i do kontaktu Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajutoja Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2016 (edytowane) Mam pytanie co do tetrmostatu z 1 posta czy czujnik może znajdować się w wodzie tylko cześć w zielonej osłonie czy kabel też? A tu zdj Edytowane 25 Czerwca 2016 przez Pajutoja (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xEndriu Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2016 uzywałem i jakoś specialnie nie byłem zadowolony , obsługiwał wentylator i po jakimś czasie przestał włanczać go ... Cytuj 820L w obiegu 282.5L http://nano-reef.pl/...2825l-z-lubina/ 72L http://nano-reef.pl/...ropelka-oceanu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach