emler233 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Witam kupiłem regulator stc-1000 i zastanawiam się czy mogę taki czujnik włożyć do akwarium czy może zardzewieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szutarek78 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Włóż go do cienkiego wężyka silikonowego zalej klejem na gorąco. Inaczej będzie rdzewieć. Cytuj Obecne akwarium 530l : http://nano-reef.pl/forums/topic/96756-barlinecka-pięćsetka-z-sps/ Poprzedni zbiornik 350l : http://nano-reef.pl/forums/topic/77595-słone-350l-sps-do-oceny/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr@co Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Jeżeli ma metal na wierzchu to zardzewieje , zalej go klejem epoksydowym , żeby metal nie miał kontaktu z wodą Cytuj ~900l SPS LPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maro226 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Sam czujnik jest wykonany ze stali nierdzewnej i jak najbardziej może przebywać w wodzie morskiej ale przewody są nie przystosowane do wody morskiej.Po pewnym czasie (czasami nawet po miesiącu) twardnieją i pękają co\ma wpływ na odczytywane parametry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emler233 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Dobra. Teraz mam inne pytanie. Podłączyłem regulator według instrukcji i po podłączeniu do gniazdka to wyświetlacz tylko mignął i wywalilo korki po włączeniu prądu regulator juz nie działa. W środku wygląda jakby coś się spaliło. Czy da się do jakoś naprawić czy tylko na śmietnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 w/g instrukcji ? której ? i daj jaką normalną fotkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Ale urwał! Ścieżki pewnie popalone i cała reszta. Czujnik taki przyklejam taśmą izolacyjną do szyby oczywiście na zewnątrz z tyłu. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emler233 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) Instrukcje na necie znalazłem. Widzę ze coś szklanego jest pekniety i okopcone Edytowane 30 Maja 2016 przez emler233 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 a to nie jest czasami zasilanie 12 v Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Jest na pewno Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emler233 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Uuu wygląda na taki zasilany bezpośrednio z sieci. Na pewno dobrze kable podłączyłeś? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emler233 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Jestem pewien że dobrze. Zaświecił się na 2-3 sek. I wybuchło i wywalilo korki, a potem już nic nie świeciło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Albo pomieszałeś kable albo dostałeś jakiś złom mam identyczny (kupiony Sep 10, 2015) działa cały czas bez problemów , podłączone jest i grzanie i chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emler233 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) Nie pomieszałem kabli bo się oświecił na chwilę. Tylko czy da się go naprawić czy na śmietnik z nim. Edytowane 30 Maja 2016 przez emler233 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 mnie też się wydawało że nie pomieszałem a nie chłodził (ale bezpieczników nie wywaliłem) śmietnik - naprawa pewno by kosztowała więcej niż nowy na ebay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emler233 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Tez tak myślę że na śmietnik. Tylko jak zamówię nowy to znowu będę musiał czekać parę tygodni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Sparrow Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Włóż go do cienkiego wężyka silikonowego zalej klejem na gorąco. Inaczej będzie rdzewieć. Czy nie będzie to miało wpływu na poprawny odczyt temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 to jest nierdzewka a jak już ktoś "panikuje" to : 1.) można wymienić na taki w plastikowej obudowie 2.) użyć .. silikonu (a nie cudować z wężykami i klejami) https://www.google.pl/search?q=stc-1000+sensor&client=firefox-b&biw=1280&bih=899&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiU2PSNvILNAhVHVRQKHcEQDToQsAQIGg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szutarek78 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Mam u siebie zaklejone w wężyku. Temperaturę wskazuje poprawnie. Można i silikonem. Cytuj Obecne akwarium 530l : http://nano-reef.pl/forums/topic/96756-barlinecka-pięćsetka-z-sps/ Poprzedni zbiornik 350l : http://nano-reef.pl/forums/topic/77595-słone-350l-sps-do-oceny/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Mam u siebie zaklejone w wężyku. Temperaturę wskazuje poprawnie. tylko "ciut" wolniej reaguje na zmiany temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Silva to nie jest nierdzewka bo mi się to coś utleniało, dlatego też dałem tak jak wcześniej opisywałem. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Powinna być nierdzewka "High quality stainless steel tube encapsulation waterproof" (w sumie to tylko osłonka bo właściwy czujnik - Rezystor termiczny/Termistor - jest w środku) u mnie ponad pół roku się moczy i nie ma śladu korozji widać zależy komu się co trafi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damgol Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Woda morska i z nierdzewką sobie poradzi po jakimś czasie. Dla bezpieczeństwa chyba lepiej włożyć w jakieś szczelne "opakowanie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 30 Maja 2016 Kupcie skalara odwroconego mam go dwa lata i dziala bez modyfikacji. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach