kuba503 Report post Posted June 22, 2016 Witam Czy ktos z forumowiczów miał może styczność z glonami z rodziny codium? Zdobylem kilka szczepek lecz nie jestem pewny czy to codium wermilara czy fragila. Narazie fajnie rosną i ciekaw jestem czy ktoś je utrzymuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kuba503 Report post Posted June 25, 2016 Ktos, cos???? Quote Share this post Link to post Share on other sites
FunWorld Report post Posted June 25, 2016 Miałem kawałek tego około pół roku w sumpie. Caulerpa taxifolia je zarosła i chyba już nie mam (albo się schowały). Raczej wolno u mnie rosły, ale ładne za to. Quote 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Share this post Link to post Share on other sites
slovy Report post Posted June 26, 2016 Wrzuć fotkę.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kuba503 Report post Posted June 26, 2016 Zdjecie z telefonu ale mniej wiecej obrazuje I faktycznie bardzo ladne sa te glony, narazie leza w nieladzie bo im musze miejscowke znalezc Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert-reef Report post Posted July 22, 2016 Ja mam te glony. Rosną dość wolno w porównaniu do glonów z rodziny calreupa. U mnie rosły z tymi głowami i calreupa całkowicie je zarosly, ale caly czas gdzieś tam różne strzeli tych glonów się wahają w refugium Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka Quote 2000L --> http://nano-reef.pl/...y-w-augustowie/ Share this post Link to post Share on other sites
skoti79 Report post Posted July 31, 2016 mam ten glon jak Robert-reef pisze rośnie powoli Quote baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Share this post Link to post Share on other sites
Eliza Seemann Report post Posted August 5, 2016 Od kwietnia z takiej kępki nie przyrosło zbyt wiele ale właśnie rozdzieliłam je na dwie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zielony mintaj Report post Posted August 5, 2016 Kuba, to C.fragile Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZiomEkk_ Report post Posted April 2, 2018 Czy może komuś tak się rozrosły że chciałby część oddać/odsprzedać? Quote Pierwsze - 25l Drugie - 121l Share this post Link to post Share on other sites
maciej01 Report post Posted April 2, 2018 3 godziny temu, ZiomEkk_ napisał: Czy może komuś tak się rozrosły że chciałby część oddać/odsprzedać? Nanokaczor ma te glony w ofercie. Wpisz w google "sexy krewetka" i znajdziesz jego stronę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tarczel Report post Posted August 10 Hej Sorki, że odkopuje ale ma ktoś ten glon? Szukałem wszędzie i nikt nic a chętnie włożę do refugium Quote Share this post Link to post Share on other sites