Marqo Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Sterownik nabyty . Urządzenie sparowane, połączone. Pierwsze co chciałem ustawić to czasówka oświetlenia refugium. Zakładka system-> socketfunctions... I co dalej ? Wybieram gniazdo 1 zmieniam na timer.... Myślałem , że będzie tam coś w stylu włącz o godz x, wyłącz o godz y. Jest tylko jakiś delay. Nic z tego nie rozumiem. Jak ustawić to poprawnie ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marksman Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Timer np.1 ustawiasz w zakładce taimery, tak jest przynajmniej w programie do iii Cytuj 400L w obiegu, Schuran 150 , 5 L siporax, lampa T5/led DIY . Zeovit Start 01.07.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Czyli najpierw wchodzę w socket . Zakładka gniazd . Wybieram złącze , timer. Następnie przechodzę do zakładki timery i tam zmieniam wartości ? Mocno pokręcone tam mają wszystko. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cagen Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 lepiej ustawić w oświetleniu . i w gniazdkach wybrać odpowiednią lampe . Cytuj 450l , bk dc200 , ps pandora R2 2 x 150W 4 x 39 W , profilux 2 , schuran pico twice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2016 Ustawiłem w zakładce timer i odwolalem do tego. Działa poprawnie. Jak ustawić pozostałe gniazda? Grzałka, wiatraki , dolewka. Nie widzę zakładek do tego. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marksman Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2016 W zakładce outlets tam gdzie ustawiasz gniazda, po kliknieciu na gniazdko wybierasz tryb pracy function na temperature 1 i tryb pracy heating - grzanie lub chiller-chłodzenie . Cytuj 400L w obiegu, Schuran 150 , 5 L siporax, lampa T5/led DIY . Zeovit Start 01.07.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2016 Tak, wiem lecz gdzie ustawiamy zakres do ilu stopni ma grzać i od ilu chłodzić. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz T Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2016 W zakładce czujniki .......... masz tam temperaturę i wszystko tam ustawiasz. Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 2 Lipca 2016 ok . Kolejne pytanie . Jak zrobić opóźnienie do odpieniacza po zaniku prądu aby nie przelał ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 Nikt nie poratuje? Wczoraj brak prądu i znów przelalo pienidlo Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marksman Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 jak otworzysz ustawianie gniazd wyjściowych, masz opcję blackout delay, ustawiasz czas w minutach opóźnienia załączenia Cytuj 400L w obiegu, Schuran 150 , 5 L siporax, lampa T5/led DIY . Zeovit Start 01.07.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 Dzięki. Zrobiłem always on, i delay. Działa jak powinno. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marksman Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 Ja odpieniacz mam ustawiony jako filtr mam w tedy feed pause wyłącza mi się jak podaje fito Cytuj 400L w obiegu, Schuran 150 , 5 L siporax, lampa T5/led DIY . Zeovit Start 01.07.2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 Utknąłem na dolewce. Wykonałem uchwyt na czujniki (2 czujniki na tej samej wysokości). Ustawiam w czujnikach ato 2 sensors. W gniazdach daje na ato. Na sterowniku mruga alarm level. Robię reset alarmu , dolewa przez kilka sek i znów alarm. Jak to ustawić poprawnie ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz T Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 Czujnik 2 jest wyżej jako czujnik przelania Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 hmm czyli uchwyt do poprawki. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach