Jorgen Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 Coś sie dzieje z rozgwiazdą jest u mnie jakieś 3mce ale teraz tak jakby gubiła skórę na końcach odnóg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 trudne do utrzymania i niestety zaczyna schodzić Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 Ale to oznacza ze coś mam z woda czy może z głodu ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 To jest fromia bardzo ciezka rozgwiazda do utrzymania pewnie umiera z glodu Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 To jest fromia bardzo ciezka rozgwiazda do utrzymania pewnie umiera z glodu Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Jeśli to http://pl.reeflex.net/tiere/6480_Fromia_pacifica.htm To nie jest bardzo trudna. Ale może głodować. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2016 Jeśli to http://pl.reeflex.net/tiere/6480_Fromia_pacifica.htm To nie jest bardzo trudna. Ale może głodować. Nie znam sie ale z tego co mi wiadomo to ciezka w utrzymaniu a tu artykul Tak jak wszystkie Fromie, rozgwiazda ta nie nadaje się praktycznie do akwarium morskiego. Nie jest możliwe dłuższe utrzymanie jej przy życiu, w każdym razie nie jest nam znany przypadek, kiedy jakaś Fromia przeżyła kilka lat w zbiorniku. Jeśli mimo tego ktoś zdecyduje się na hodowle tej rozgwiazdy, powinien ją trzymać w dojrzałym akwarium z dużą ilością żywej skały i próbować dokarmiać ją różnymi pokarmami. Przy zakupie każdej rozgwiazdy należy ją dokładnie obejrzeć i unikać zwierząt mających widoczne uszkodzenia mechaniczne. Warto przeprowadzić też test polegający na przewróceniu rozgwiazdy na grzbiet. Zdrowa powinna się w ciągu 2-3 minut sama odwrócić. Aklimatyzować bardzo powoli! Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 4 Lipca 2016 (edytowane) Przez 3 mc byla naprawdę zdrowa dopiero teraz coś nie tak myśle ze umiera z głodu nie dało sie jej dokarmiać próbowałem ale nie dało rady. Która rozgwiazda jest łatwa w utrzymaniu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 4 Lipca 2016 przez Jorgen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Lipca 2016 (edytowane) Próbowałeś może zakopywać kosteczkę drobnej mrożonki w piachu? Choć nie wiem, czy ona potrafi pobierać pożywienie z piasku, ale wszędzie czytam, że należy ją dokarmiać. A może przełożyć do wiaderka z wodą z akwarium (nie wystawiając na powietrze) i rozpuścić jakieś mrożonki, wsypać płatki czy drobne granulki i niech tam sobie posiedzi z pół godziny, może coś zje? Edytowane 4 Lipca 2016 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2016 Piaskowa o ile masz piasek Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_warszawa Zgłoś Napisano 20 Lutego 2017 Mam problem z moja rozgwiazda, czyzby to z glodu? Czy jakies wieloszczety wziely sie za nia? Macie pomysl? Odzyje czy juz koniec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach