Marqo Zgłoś Napisano 7 Lipca 2016 Posiadam w swoim zbiorniku 2 egzemplarze jebao rw 15 . Niestety obecna regulacja mnie nie satysfakcjonuje. Są po prostu za mocne. Z tego co się dowiedziałem to najlepszą , najtańszą metodą będzie podmiana zasilacza. Pytanie tylko na jaki ? Jedni zalecają 12V inni 18V. Który wybrać ? Najlepiej jakby wtyczka była taka sama (bez cięcia i lutowania) Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witpol76 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2016 Witam kup zasilacz uniwersalny do laptopa regulowany ja u siebie jak miałem rw15 jechałem na 12v do 15v w zbiorniku 140x55x55.Uważam że jest ona do zbiornika ok.500l nie wiem jak inni pakują ja do 200l/300l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 7 Lipca 2016 Obecnie masz 15V ? Ja mam zbiornik 150cm , dmuchawki ustawione do góry a i tak mam w narożniku usypana wielką kupę piachu. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witpol76 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2016 (edytowane) Moja już poszła na targowisku kupiłem cp40 a zasilacz tanio dostaniesz w achuan coś koło 45zł Edytowane 7 Lipca 2016 przez Witpol76 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 7 Lipca 2016 Też używałem zasilacza regulowanego. To najlepsze rozwiązanie. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 7 Lipca 2016 A końcówka ? Wtyczka ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumun Zgłoś Napisano 7 Lipca 2016 Są zasilacze z kompletem różnych wtyczek. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwarium 120x50x50, ATI 8x54w dimm, Skimmer DIY, Tunze6025, JVP102, JebaoWP25, DSB-Refugium Poprzedni baniak: http://nano-reef.pl/topic/44325-przesiadka-na-wiekszy-baniak/page__p__428249__hl__%2Bpierwsza+%2Brafa+%2Brumuna__fromsearch__1#entry428249 Pierwszy baniak: http://nano-reef.pl/topic/40486-50l-pierwsza-rafa-rumuna/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 7 Lipca 2016 Możesz też używać gąbek naokoło. Te pompy z czasem dosyć znacząco słabną i wkrótce pewnie nie będziesz potrzebował "tłumika" Jak masz ukwiał to dodatkowy profit. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 8 Lipca 2016 Co to za gąbka? Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 8 Lipca 2016 Normalna gąbka ograniczająca przepływ i chroniąca ukwiały. Ja w moim jebao używałem fragmentów dobrze wypłukanych rajstop. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 17 Lipca 2016 Założyłem inny zasilacz 12V. O niebo lepiej. Wtyczka pasowała bez przerabiania. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach