Skocz do zawartości
Sawa

Odpieniacz WeiPro 2013 pytanie do posadaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem tego odpieniacza ;-) Działa

świetnie (mleko w komorze czarna sucha piana w kubełku) serduszko do niego

pompa

http://www.um-um.pl/shop/product_info.php?cPath=21_76_26&products_id=2527

największy model.

Nie podoba mi się tylko jedna rzecz górna część tuby jest jakby nie wciśnięta do końca co powoduje że odpieniacz jest wyższy o jakieś 7mm i leciutko krzywy. Czy ktoś wie czy jest to wklejane czy tylko na wcisk? Boję się siłować a przez te 7mm nie uda mi się zdjąć kubełka pod akwarium (muszę obniżyć odpieniacz lub podnieść akwarium).

ps Sory za crosposta ale dopiero jak puściłem na p.r.a przyszło mi na myśl że tu szybciej dostane odpowiedz.

Sawa

Malawi 375

Do posolenia jeden krok....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Zdejmuje się (wcisk) zbiornik na pianę. Mam jeszcze 2 modele Weipro (nie używane) i nigdy nie udało mis sie zdiąć nic innego. Masz na myśli tą część która jest wklejona nad uchwytem do powieszenia?

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

O tą właśnie chodzi uchwyt do podwieszania jest lekko krzywo umocowany (zawadza o rurkę z gąbką) A ta krótsza tuba (z naklejką WeiPro i napisami) jest krzywa i przyglądając się bliżej widać że jest niedociśnięta do końca. W niczym to nie pogarsza pracy odpieniacza jednak brakuje mi tych 7mm aby zdjąć zbiornik pod akwarium (wysokość szafki robiłem pod wymiar odpieniacza).

A reklamować zabardzo mi się nie widzi, myślałem że da się docisnąć jeśli nie trudno podniose akwarium o 2cm.

Sawa

Malawi 375

Do posolenia jeden krok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem. U mnie jest przyklejony, spod tych czarnych opasek wystają nawet krople kleju. Sądzę że u Ciebie jest tak samo. Jeśli nie możesz wymienić to trzebaby coś wykombinować z wieszakiem żeby po prostu całość weszła głębiej do sumpa (chyba że już głębiej sie nie da)

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymienić by się pewnie dało wkońcu kupiłem nówkę i ma dopiero 5 dni ;-D do sumpa nie wejdzie niżej ponieważ stoi on na ziemi a odpieniacz wśrodku na czystym szkle (nie jest zawieszony na wieszaku nie ufam chinszczyźnie na tyle żeby pozostawić go jako zewnętrzny)

Trudno dam drewniane klocki 3cm pod każdą stopkę.

Sawa

Malawi 375

Do zasolenia jeden krok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mialem ten problem, zaprojektowalem za wysoki sump i d..a zbita

Rozwiazalem to tak, ze wzialem taki gruby sztywny kabel, owinalem nim odpieniacz pod ta czarna opaska (u mnie tez nie da sie jej zdjac) i wygialem z niego wieszak. Dziala od pol roku, czasem tylko lekko traci pion :no

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.