turek87 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2016 Koledzy chcialem się pochwalić. Moj quadri wybral sie na spacer zalatwil fungie ktora po spotkaniu z nim zrobila się biała, nastepnie tkanka odpadla od szkieletu. Szkielet zostawilem w akwarium z nadzieją ze coś z niego wyrośnie. Dziś naliczylem 24 małe fungie wielkosci łebka od szpilki. Jak podrosna wstawie foto bo chwilowo na fotce ledwo co widać. Przy okazji mam pytanie czy detrytus zbierajacy sie w szkielecie usuwać??? czy może maluchy sobie same poradzą?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 14 Lipca 2016 ... moim zdaniem mało prawdopodobne aby w taki sposób rozmnożył ci się ten koral. Chętnie zerknę na fotki ... PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turek87 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2016 Jak tylko podrosną to wstawie foto. Jedyne co mnie zastanawia to czy zbierajacy się detrytus w szkielecie nie zaszkodzi młody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 14 Lipca 2016 Moze to resztki tkanki? Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turek87 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2016 To wlasnie powstalo z resztek tkanki bynajmniej tak wyglada. Ale sa to na 100% nowe mlode osobniki kolorystycznie jak dorosly zielone z mordami pomarancz. Zamowilem dziś nową baterię do aparatu cykne fotke w makro jak tylko przesylka dojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazek.z.lasu Zgłoś Napisano 13 Listopada 2016 (edytowane) / sa to na 100% nowe mlode osobniki kolorystycznie jak dorosly zielone z mordami pomarancz. Zamowilem dziś nową baterię do aparatu cykne fotke w makro jak tylko przesylka dojdzie. gdzie te foty ? co z tą niby rozmnożoną fungią ? pytanie do właścicieli Fungii , jak się u Was zachowuje ten koral ? mam od roku kolonie - 24 sztuki fungi zielonej fluo , leżą na piasku , sporadycznie dokarmiam je bezpośednio do mordki kawałkami krewetek koktajlowych , łykają jak reksio kiełbasę . czasami muszę je przesuwać bo albo włażą na siebie albo na szybę uniemożliwiając jej czyszczenie . szkoda że pompują się i mocno polipują jedynie w nocy po ciemku , przy włączonym świetle polipy wciągnięte . czy też tak u Was reagują ? oświetlenie mam T5 / led Cree royalblue . Edytowane 13 Listopada 2016 przez kazek.z.lasu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 13 Listopada 2016 (edytowane) moja fungia orange i poprzednie które miałem polipowały i w dzień i w nocyupload pictures online Edytowane 13 Listopada 2016 przez seicodriver (wyświetl historię edycji) Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2016 Moja zielona którą mam już ze 3 lata polipuje cały czas . Dokarmiam ją czasami frutti di mare. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazek.z.lasu Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 moja fungia orange i poprzednie które miałem polipowały i w dzień i w nocy u mnie w nocy ok : ale w dzień nie pompuje się : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Takie maŁe Funghie nazywają się autocalius i ten koralowiec rzeczywiście rozmnaża się w naturze w ten sposób: https://www.google.d...iw=1920&bih=908 https://reefbuilders.com/2015/11/29/fungia-fralinae-menjangan-indonesia/ Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskonur Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 To typowy sposob rozmnazania w akwarium. Mi po jednej pladze polowa Fungii zbielala. Po paru miesiacach zaczely pojawiac sie male. Teraz mam kleske urodzaju. Nie mam co z nimi robic... Z pomaranczowym cycloseris ta sztuka sie nie udala Cytuj 310 litrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Jak nie masz co z nimi robić to ja chętnie przyjmę jedna.. Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskonur Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Jak bedziesz w okolicy Warszawy to zapraszam. Na poczte w zimie z jeda nie bede biegal ale chetnie sie podziele. Cytuj 310 litrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blyx_00 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Też bym przytulił jedną z chęcią ciekawie wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach