Bondzik04 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Tak się zastanawiam jak używacie węgla czy stale przez 4-6 tygodni, tylko po stosowaniu chemii /lekarstw wcale nie używam można by zrobić z tego ankietę co myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorq Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Używam stale, wymieniam co miesiąc. Zwykle FM UltraCarb, a teraz będę testował sobie AF Carbon. Cytuj Akwa: 100x55x60h, Sump: 70x45x45, 2xAI Hydra 26 + AI Director, Deltec SC1456, Ecotech Vectra M1, 2x RW-8, 1x RW-4, NP reducing biopelletsTM Syn-Biotic, Balling CZDA+AF Component Strong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 W starym zbiorniku nie używałem, ale w nowym używam cały czas w filtrze przepływowym. Wymieniam co miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Stosowałem tylko raz po chemi. Normalnie bez węgla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 To ja mam pytanie, jeśli postanowi co jakiś czas np dwa tygodnie, wrzucic węgiel na kilka dni, to potem jest do wywalenia? Czy można go wysuszyć i użyć np cztery razy po trzy dni? Wysłane z galaktyki S4 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 ja mam chemi pure - o ile wiem tam jest węgiel - nie wymieniam przez pół roku ... albo dłużej Przemek - można - zależy tylko ile togo węgla wrzucasz i po co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 https://www.clarias.pl/aqua-nova-active-carbon-wegiel-aktywowany-1kg-doskonale-klaruje-wode-p-81.html taki używam "od zawsze" - zero problemów, zero po4 i w dodatku tani jak cho....a Nigdy nie rozumiałem po co przepłacać i kupować węgiel AF czy FM bądź też inny po 4 dychy za kg ... ? Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 W każdym Chemi Pure jest węgiel i ludzie używają go przez to nagminnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 (...) Nigdy nie rozumiałem po co przepłacać i kupować węgiel AF czy FM bądź też inny po 4 dychy za kg ... ? bo ma ładne opakowanie i jest reklamowany że "jest lepszy" a na poważnie - niektóre węgle oddają po4 gdzieś na YT był filmik z testami .. wynikało że aquael? nie pamiętam jest lepszy od innych testowanych .. kilku firm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 pamiętam test, ja kupuję ten z linku powyżej ... jest super !!! Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 skoro polecasz to się zaopatrzę przy jakiej okazji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 (edytowane) bo ma ładne opakowanie i jest reklamowany że "jest lepszy" a na poważnie - niektóre węgle oddają po4 gdzieś na YT był filmik z testami .. wynikało że aquael? nie pamiętam jest lepszy od innych testowanych .. kilku firm kolega adam_s zrobił taki test ;-) http://nano-reef.pl/...ra-fosforany-;/ pamiętam test, ja kupuję ten z linku powyżej ... jest super !!! też używam od dawna, tylko w Warszawie jest tańszy ;-) Edytowane 22 Lipca 2016 przez DarekB30 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Link zapisałem, też nie lubię płacić za opakowanie. Nie mam akwarium które wymagałoby stałej obecności węgla, ale może warto będzie w przyszłości podczyścić wodę co jakiś czas. Wysłane z galaktyki S4 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 ja na 730 w obiegu daję 0,5 kg .... najlepsze, że węgiel jest w woreczkach z siatki....worki gratis ! Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 też używam od dawna, tylko w Warszawie jest tańszy ;-) kupując 2x po 0,5kg na allegro z wysyłką wychodzi 20,78 zł - i 2 worki free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Do tego widzę że jest w większych granulkach. Nie trzeba gąbki do filtra wsadzać Ja na razie jade na JBL-u, ale jak znajdę w Belgii coś tańszego to też z chęcią się przesiądę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 https://www.clarias....-wode-p-81.html taki używam "od zawsze" - zero problemów, zero po4 i w dodatku tani jak cho....a Nigdy nie rozumiałem po co przepłacać i kupować węgiel AF czy FM bądź też inny po 4 dychy za kg ... ? Mam podobny - jak ie taki sam. Tylko u mnie saszetki są na zamek błyskawiczny a nie wiązane. Jedna jest w baniaku druga w zapasie ale jak się skończy też kupie to samo. Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Tez uzywam aquanova z clariasu. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 (edytowane) siateczki są na zamek, koloru czarnego.. Edytowane 22 Lipca 2016 przez cop909 (wyświetl historię edycji) Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach