Marqo Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Kupiony jako quadri lecz na takiego nie wygląda. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 (edytowane) To może byc mały heteractis magnifica, bardzo podobny do mojego Nowa nazwa to radianthus magnifica, do niedwana chyba jeszcze uzywano heteractis Edytowane 24 Lipca 2016 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mr_mgr Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 ... ale jak urośnie będzie przepiękny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danisz Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 mi to raczej wyglada na malenstwo cribrinobriss crassa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Moim zdaniem ani troche do crassa nie jest podobny. Mam dwie sztuki, crassa maja duzo gęściejsze polipy i nie tak długie. maja drobne, białe ciapki na polipach, czego magnifica nie ma. Jakiej barwy Twój ukwiał konkretnie ma polipy? Na zdjęciu wiadomo... do rzeczywistości czasem daleko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Najnormalniejszy w świecie quadri, mały i nie wybarwiony. Mój wyglądał identycznie, teraz ma 35cm i wygląda tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Quadri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 (edytowane) A to mój , choć sporo osób na forum twierdzi, że to quadri, kiedy pytałam, co to za jeden. Kiedy zapytałam w sklepie, gdzie widziałam taki sam ukwiał, to odpowiedź była "heteractis magnifica" Edytowane 24 Lipca 2016 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 W ogłoszeniu wyglądał tak jak na foto. Czyli co to ? Quadri czy crispa ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 widzisz go na żywo - porównaj http://pl.reeflex.net/tiere/1840_Cribrinopsis_crassa.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 widzisz go na żywo - porównaj http://pl.reeflex.ne...psis_crassa.htm Heh co zdjęcie to inny ukwiał. Na jednym zdjęciu ma macki jak quadri (krótkie, grube) na innym zaś cienkie i długie. Bądź tu mądry teraz. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 zależy od wielkości i jak się napompuje Cribrinopsis crassa jest "nakrapiany" i "macki" ma raczej krótsze (od quadri) - ten na Twojej fotce raczej nie wygląda na crassa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 Poczekamy jak urośnie i się napompuje. Dopiero kilka dni jest u mnie. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 mój np. wygląda tak : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 Jak widać , w środku ładne grube , okrągłe macki, na dole zaś wąskie a długie. Pozostaje poczekać chyba. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2016 Nika cos mi sie zdaje ze twoj rowniez to quadri:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 28 Lipca 2016 (edytowane) Chyba wystawię jego fotę w dziale identyfikacja, bo mnie się wydaje, że wszystkim sie tylko wydaje, że to quadri. Albo najlepiej by było znaleźć jakiegos "ukwiałologa", bo jak dla mnie to ten mój ukwiał wygląda zupełnie inaczej, niz quadricolor (którego tez mam). Może roześlę zapytanie po sklepach akwarystycznych, dołączę fotki i zobaczymy, jakie odpowiedzi dostanę. Nie wiem, czy słusznie zakładam, ale ukwiał kolegi na zdjęciu wydaje mi się tym samym gagatkiem, co mój. Edytowane 28 Lipca 2016 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2016 Dokladnie tak ten sam. Jak kazdy w moim aqwarium:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 28 Lipca 2016 No to trzeba wreszcie jakoś rozstrzygnąć, co to jest za ukwiał. Ja obstawiam jednak heteractis. Choć o dziwo z quadri się nie parzą, dziś znalazłam je zbliżone do siebie i dotykają się mackami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 29 Lipca 2016 Według mnie to jest jednak Cribrinopsis crassa Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2016 Według mnie to jest jednak Cribrinopsis crassa Ten ukwial jest zwarty zbity co Ty piszesz ma inny typ mackow podejzewam ze to quadri albo ktorys z heteractisow Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 29 Lipca 2016 No dobra a teraz pytanko. Dlaczego jedne quadri mają bąble, cycki a inne nie ? Mój po wpuszczeniu miał okrągłe. Teraz ma cienkie . Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2016 Na to pytanie nie znam odpowiedzi to chyba zalezy od roznych czynnikow i od samego zwierzaka ja mam z 15 ukwialow quadri jedne maja 2 nie a 3 pol na pol ciezko mi powiedziec dlaczego Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 29 Lipca 2016 Od światła ? Woda ta sama. Jedne siedzą wyżej inne niżej czyli mniej lub więcej światła . Dobrze myślę ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2016 Tak jak Ci mowie nie znam odpowiedzi w moim przypadku od swiatla cyrkulacji i koloru oraz wielkosci a w innym przypadku roznie bywa Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach