Marqo Zgłoś Napisano 28 Lipca 2016 Woda z wodociągów, kamienia w niej tyle , że szkoda gadać . Kran , zlew, prysznic wszystko pokryte osadem. Ciężko to usuwać . Jak wy radzicie sobie z tym problemem ? Woda wodzie nierówna , tak wiem. Pomyślałem o jakimś urządzeniu, filtrze na cały dom. Macie coś takiego u siebie zamontowane ? Myślałem o zmiękczaczu . Jak finansowo wygląda coś takiego ? Koszt na miesiąc ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 28 Lipca 2016 Około 2000 stacja uzdatniania wody, albo zwykły filtr sznurkowy w kasecie takiej od rodi tez usunie osadu nie bedzie Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2016 Ja nie nam co prawda na caly dom ale do picia przygotowuje wode po filtrze ro/di ale dodatkowo mam mineralizator. Bo sama woda po ro/di jest calkowicie wyjalowiona. W czajniku kamienia nie widzialem juz odkad tak robie. Białostocka Solniczka 112 L + 40 L Sump http://nano-reef.pl/index.php?/topic/84690-Bia%C5%82ostocka-Solniczka-112-L-%2B-40-L-Sump Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2016 No ale kamień - to dobra rzecz jeśli chodzi o skład wody do picia chyba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 28 Lipca 2016 Filtr sznurkowy chyba nie usunie kamienia. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 28 Lipca 2016 Całego nie usunie , ale widać po muszli klozetowej różnice , mieszkam w tym samym budynku co moi rodzice, ja mam sznurek oni nie , ja mam lśniący kibelek, a u rodziców brązowa smuzka i napewno nie ma to nic wspólnego z myciem srocza Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 29 Lipca 2016 To jest filtr mechaniczny. Mam założony wkład 5oraz1 mikron tyle że nie w sZnurku. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach