Gothmog Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2016 Planuję zakup Amphiprion ocellaris'ów do swojego 200l akwa. Aktualnie w obsadzie mam: - Salarias Fasciatus - Cryptocentrus leptocephalus, - Brzydal, Czy jest sens kupować więcej niż 2szt? Myślałem nad 3szt ale sam nie wiem ile ich zakupić. Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2016 Parkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2016 Ja od mam 3 i nic im nie jest ,jak był czwarty to go tłukły Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2016 Od... co? bo to ważne heh szybciej się dotrą jak są z tego samego stada od małego jak trafiają nowe po jakimś czasie. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2016 wszystkie były wpuszczane oddzielnie Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2016 Ja polecam 2 szt lub nascie przy kilku sie i tak wytluka kwestia czasu Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewa11 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2016 Mam ponad rok cztery w jednym akwarium, było pięć ale goniły jednego i musiałam przenieść do drugiego zbiornika. Cytuj 500l w obiegu Start 9.08.2014, wsparcie Męża - bezcenne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2016 Zależy od ilości ukwiałów. Miałem dłuższy czas trzy pary, dwie pary małych ocealarisów i parę dużych klarkow. Wszystkie żyły w zgodzie i nie wchodziły sobie w drogę. Obsada dziesięć ukwiałów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
McLarenf1 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2016 To ja trochę zagęszcze wodę u mnie jest jeszcze ponad 50 szt w 54L lecz na wspólnym obiegu z głównego zbiornika - jeszcze się mieszczą i nie ma żadnych problemów po zgaszeniu światła wszystkie zbierają się w narożniku i też odganiania mniejszych nie widziałem . Dodam tylko że to wszystko rodzeństwo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2016 Volf to nie zalezy od ukwialow sam mam nascie i moje 2 ocalarisy by wykonczyly innego wiekszego cos ala clarka Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buba Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2016 Ja mam 2 błazenki i 9 ukwiałów. I te 2 błazenki siedzą we wszystkich ukwiałach, broniąc je zaciekle przed innymi stworami. Jak ukwiały przemieszczają się po akwarium, to błazenki wiernie im towarzyszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiszi Zgłoś Napisano 24 Września 2016 Słuchajcie, a macie jakieś rady na parkę, co gardzi ukwiałem? Po prostu pływają po całym akwa, ukwiałem się nie interesują, i to już od pół roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 24 Września 2016 Fiszi metody co do tego by błazny zaaklimatyzowały się w ukwiale było już kilka opisanych na forum. Moim zdaniem najlepszy sposób to odłowić do mniejszego baniaka wraz z ukwiałem u mnie po skutkowało na drugi dzień były w ukwiale . Słuchajcie, a macie jakieś rady na parkę, co gardzi ukwiałem? Po prostu pływają po całym akwa, ukwiałem się nie interesują, i to już od pół roku. Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greger Zgłoś Napisano 26 Września 2016 Fiszi metody co do tego by błazny zaaklimatyzowały się w ukwiale było już kilka opisanych na forum. Moim zdaniem najlepszy sposób to odłowić do mniejszego baniaka wraz z ukwiałem u mnie po skutkowało na drugi dzień były w ukwiale . Ja także swoje odłowiłem do mniejszego zbiornika gdzie po godzinie już siedziały w ukwiale i tak było przez 2 dni. Po powrocie do głownego akwarium błazny zlekceważyły ukwiał - on na prawo a para pływa tylko z lewej strony akwarium.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezarycezary Zgłoś Napisano 26 Września 2016 Podbijam. Jutro pewnie i ja doczekam się wreszcie nareszcie swoich tylko zastanawiam się nad ilością Tapatalk. Najlepszy sposób na forum z telefonu i tabletu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach