Skocz do zawartości
kapitan.andrzej

Dolewka wody Profilux 3

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :) Mam taki problem: chciałbym ustawić automatyczną dolewkę wody w Profilux 3, ale tylko z 1 czujnikiem optycznym i bez Timera. Jak ustawię Timer, to wszystko działa, tylko że mam elektrozawór i chciałbym żeby wodę dolewało cały czas jak tylko obniży się jej poziom, nie tylko w określonych godzinach.

Bardzo proszę o pomoc :)

nikt nic?

Akwarium: 320x70x70+ sump niestety słodkie przymierzam się do morskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ustawić timer na bardzo częste załączanie np. co 15 minut? (jeśli jest taka możliwość).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętam dokładnie, ale musisz wejść w zakładkę czujników, zaznaczyć czujnik, ustawić po jakim czasie ma się dolewka wyłączyć w razie awarii czujnika, wybrać i zaznaczyć gniazdo pod elektrozawór i działa w automacie. Czujnik optyczny w wodzie słodkiej działa ok. W słonej zachodzi solą i się zawiesza. W słonej mam mechaniczny pod profiluxem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie stosuj optyki w słonej a tym bardziej bez zabezpieczenia w postaci drugiego czujnika. Sprawdzone - same kłopoty. Mogę ci screna z moich ustawień wysłać ale z profi II

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS.

Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za informacje Grzegorz wyślesz mi screeny na maila kapitan.andrzej@gmail.com z góry wielkie dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiązany mianowicie jak by komuś się przydało:

LEVEL - Auto top off

Pod spodem zaznaczamy ptaszkiem Auto top off (ATO) always active

SOCKET FUNTCIONS

S1 (w moim przypadku ) Fill Water (ATO only)1

Tylko zastanawiam sie nad jedną sprawa defakto wczoraj też tak ustawiałem i ta opcja nie działała a dziś rano śmiga nie rozumiem czasem tego profiluxa. Miał ktoś z was podobny przypadek że profek reagował po jakimś czasie ?

Czytałem na jakimś angielskim forum gość miał podobny problem że długo trwało zanim wszystko zaczęło działać według ustawień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.