centka Zgłoś Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Muszę trochę skrócić jej trzonek. Najbardziej by mi zależało na linii nr 2. Może być ? I czym najlepiej ją ciachnąć? Edytowane 7 Września 2016 przez centka (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Września 2016 Może być 1,2 i 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 7 Września 2016 Wszedzie gdzie nie ma tkanki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 7 Września 2016 Najlepiej malutka piłka żeby nie pękł w nieodpowiednim miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikel Zgłoś Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Do cięcia polecam urządzenie typu narzędzie wielofunkcyjne jak "dremel" wraz z tarczą diamentową. Można dorwać w Castoramie inne firmy, dużo tańsze niż firmówka Dremel. Edytowane 7 Września 2016 przez Nikel (wyświetl historię edycji) Cytuj Od 05.01.2014 nowe: 100x50x45, sump 112 l, 6 x T5 39W Dozownik EBTECH ze sterowaniem bluetooth, pompy Tunze 6025, 6045. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Szydło Zgłoś Napisano 7 Września 2016 Dremel Tylko nie z Lidla czy biedronki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaroooXXL Zgłoś Napisano 7 Września 2016 nr 2 bedzie spoko jak najbardziej Cytuj Moje Akwa http://nano-reef.pl/...-d/#entry893461 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turek87 Zgłoś Napisano 8 Września 2016 Ja cialem zwyklym brzeszczotem do metalu i bylo ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 9 Września 2016 Wszedzie gdzie nie ma tkanki Z tym byłbym ostrożny, bo u E. glabrescens zdarza się, że tkanka wewnątrz szkieletu sięga głębiej, niż na zewnątrz. W przypadku tego konkretnie osobnika można by chyba na upartego ciąć w miejscu nr.1, ale dla pewności ciąłbym nieco niżej. To jeszcze zależy od odmiany barwnej, bo o ile zielona jest pod tym wzgledem mniej krytyczna, o tyle odmiana złota ma często korality krótsze i grubsze, z tkanką sięgającą dość głęboko wewnątrz koralita. Kiedyś nieźle się na tym naciąłem, kiedy pierwszy raz robiłem z nich szczepki Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach